Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia - vicepremierul Novak: Moscova este pregătită să crească livrările de gaze către Uzbekistan

Inquam Photos / George Calin
depozite gaze

Uzbekistanul este interesat de proiectul Rusiei de a crea o uniune trilaterală a gazelor naturale cu Kazahstan și Uzbekistan, iar la o întâlnire s-a ajuns la un acord pentru continuarea dialogului prin Comisia mixtă la nivelul șefilor de guvern de la Samarkand, a declarat vicepremierul rus Alexander Novak după negocieri, conform interfax.com.

"Am convenit să continuăm dialogul. Suntem pregătiți să creștem aprovizionarea cu gaze naturale a Uzbekistanului, având în vedere că consumul de gaze în Uzbekistan a crescut și va continua să crească în viitorul apropiat. Este posibilă extinderea cooperării în domeniul aprovizionării cu gaze. Detaliile tehnice vor fi analizate în viitorul apropiat", a declarat Novak.

În ceea ce privește dacă Uzbekistanul este interesat de uniunea gazului, Novak a declarat: "Da, desigur, am convenit să continuăm această activitate, având în vedere interesul pentru aprovizionarea suplimentară cu gaz rusesc în Uzbekistan. Încă o dată, trebuie să medităm asupra aspectelor tehnice și comerciale".

Președintele kazah, Kassym-Jomart Tokayev, a declarat, la 28 noiembrie, în cadrul unei întâlniri cu premierul rus Mihail Mișușin, că președintele rus Vladimir Putin a remarcat necesitatea unei uniuni trilaterale între Rusia, Kazahstan și Uzbekistan. Tokayev a declarat că Kazahstanul trebuie "să analizeze acest lucru pentru a ajunge la rezultatele și acordurile respective".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.