Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia vine cu noi revendicări în Ucraina: vor Kievul, Odesa plus alte regiuni / 'Schimbările sunt evidente!'

hartă rusia ucraina

Rusia vine cu noi revendicări în Ucraina: vor Kievul, Odesa plus alte regiuni / 'Schimbările sunt evidente!'

Pe fondul faptului că la vârful Ucrainei sunt tensiuni, dar și a contraofensivei care avansează greu, forțele armate rusești au reluat atacurile în forță și au reușit să avanseze. În acest context, Moscova dă semnalul că vrea și alte regiuni din Ucraina, inclusiv Kiev sau Odesa. Deputatul rus Vitali Milonov a declarat că regiunile Kiev, Odesa, Dnipropetrovsk și Harkov vor fi incluse în constituția rusă ca urmare a războiului. El a menționat și regiunea Zaporizhzhia, care a fost deja inclusă în Constituția Rusiei.

„Pentru mine, schimbările sunt evidente – este includerea unui număr de noi regiuni în Federația Rusă: Kiev, Odesa, Zaporizhzhia, Dnipropetrovsk și Harkov”, a spus Milonov, citat de Anton Gerashchenko, Consilier al Ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, pe pagina sa de X.

Referendumuri în 2022

Rusia a încheiat în 2022 referendumuri asupra teritoriilor ocupate ale Ucrainei în patru regiuni: Donețk, Lugansk, Herson și Zaporojie, în care le-a cerut alegătorilor să solicite aderarea la Federația Rusă. Soldații ruși înarmați au supravegheat voturile în teritoriile ucrainene ocupate. Rezultatele au fost în favoarea Moscovei.

Iar rușii avansează, chiar dacă timid, în Ucraina

O confirmă și Institutul pentru Studiul Războiului (mai multe, aici).

De asemenea, rușii au lansat din nou atacuri puternice, pentru a „rupe” frontul. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat, într-un interviu publicat miercuri, că armata ucraineană pierde "rapid" teren pe linia frontului şi că erodarea sprijinului occidental pune Kievul într-o "situaţie dificilă", informează AFP preluat de news.ro

Statele Unite, un aliat major al Ucrainei, "se întreabă unde se duc banii lor", deoarece "nu există nicio victorie pe câmpul de luptă", a declarat el pentru presa rusă Izvestia.

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.