Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia vrea să interzică o practică prin care a șocat mapamondul

Vladimir Putin

Asociaţiile ruseşti care militează pentru protejarea animalelor sălbatice au salutat vineri angajamentul preşedintelui Vladimir Putin de a interzice prinderea şi ţinerea în captivitate a unor cetacee în scopuri de divertisment, o practică aspru criticată de mai mulţi ani, informează AFP.

Rusia a fost criticată intens pe plan internaţional în 2019 după publicarea unor imagini care arată aproximativ 100 de cetacee înghesuite în bazine de mici dimensiuni, descrise de ecologişti prin sintagma "închisori pentru balene".

Acele animale, capturate pentru a fi vândute unor parcuri acvatice, mai ales din China, au fost ulterior eliberate în natură, iar autorităţile locale au anunţat săptămâna trecută închiderea definitivă a acelor bazine din Extremul Orient rus, scrie agerpres.ro.

Chestionat pe marginea acestui subiect, joi, de directorul ONG-ului Greenpeace Rusia, Serghei Ţiplionkov, preşedintele Vladimir Putin s-a pronunţat pentru renunţarea la acea practică.

"Mă întrebaţi despre interzicerea capturării (de animale marine) în scopuri de divertisment? Da, sunt de acord, trebuie să facem acest lucru", a declarat şeful statului rus în cadrul unei conferinţe online a Consiliului prezidenţial pentru drepturile omului.

"Dispariţia acestui vid juridic este foarte, foarte importantă", a reacţionat vineri Serghei Ţiplionkov, declarându-se bucuros de sprijinul exprimat de Vladimir Putin în această chestiune.

Organizaţiile care militează pentru drepturile animalelor încearcă de mai mulţi ani în Rusia să pună capăt capturării animalelor marine care sunt apoi vândute unor parcuri acvatice din străinătate.

Printre cele aproximativ 100 de cetacee captive care au fost eliberate în natură în anul 2019 se aflau şi 77 exemplare de beluga. Unele dintre exemplarele tinere de balene au trebuit să fie reabilitate în habitatul lor natural, timp de mai multe săptămâni, înainte de a fi eliberate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.