Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia vrea să se implice în Coreea de Nord: Omul lui Vladimir Putin, avertisment pentru Donald Trump

sua rusia

Rusia speră că SUA nu vor acţiona unilateral împotriva Coreii de Nord în urma crizei provocate de programele nuclear şi de rachete balistice dezvoltate de aceasta din urmă, a declarat luni ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, informează AFP. 'Sper că nu vor fi acţiuni unilaterale cum a fost aceea pe care am văzut-o recent în Siria', a declarat Lavrov la Moscova la o conferinţă de presă comună cu omologul său senegalez, Mankeur Ndiaye. Şeful diplomaţiei ruse a făcut astfel referire la atacul american cu rachete asupra unei baze siriene, ca represalii pentru atacul chimic comis pe 4 aprilie în nordul Siriei şi pus de Washington pe seama regimului de la Damasc.

Citeşte şi: Abia acum s-a aflat: Legăturile dintre Donald Trump şi Rusia NU mai pot fi negate

'Nu acceptăm aventurile nucleare şi balistice ale Phenianului, care încalcă rezoluţiile ONU, dar această nu înseamnă că poate fi încălcat dreptul internaţional prin folosirea forţei', a adăugat Lavrov. Vicepreşedintele american, Mike Pence, a declarat, în timpul vizitei pe care o efectuează în Coreea de Sud, că Statele Unite doresc să rezolve prin mijloace paşnice şi prin negocieri problemele de securitate ce rezultă în urma programelor de înarmare dezvoltate de Phenian, dar a avertizat în acelaşi timp că 'toate opţiunile sunt pe masă' şi a cerut regimului nord-coreean 'să nu pună la încercare determinarea' preşedintelui Donald Trump, amintind că noul lider de la Casa Albă a ordonat deja atacuri executate recent în Siria şi Afganistan, conform Agerpres.

Citeşte şi: Capturi impresionante ale poliţiştilor: Peste 100 de oameni au fost ARESTAŢI

Însă aceste declaraţii au fost criticate de Lavrov, care a mai spus în declaraţia sa de luni că 'dacă această formulă trebuie interpretată ca o ameninţare cu folosirea unilaterală a forţei (...), atunci este evident un drum periculos'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.