Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Abia acum s-a aflat: Legăturile dintre Donald Trump şi Rusia NU mai pot fi negate

trump putin

Donald Trump a fost acuzat că a primit ajutor din partea Rusiei în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din SUA. Republicanul a negat de fiecare dată legăturile cu Vladimir Putin, dar acum autorităţile dovezi de netăgăduit. Agentiile de informatii britanice si din alte tari europene au interceptat comunicatiile dintre asociati ai lui Donald Trump, oficiali rusi si alte persoane din Rusia in cursul campaniei electorale.

Citeşte şi: Capturi impresionante ale poliţiştilor: Peste 100 de oameni au fost ARESTAŢI

Serviciile au transmis aceste comunicatii omologilor lor americani, au declarat surse din fortele de ordine, dar si din serviciile de informatii americane si europene pentru CNN, conform news.ro. Comunicatiile au fost suprinse in timpul supravegherii de rutina a oficialilor rusi si altor rusi cunoscuti serviciilor occidentale de spionaj. Agentiile de informatii britanice, inclusiv GCHQ, responsabila pentru supravegherea comunicatiilor, si cele din alte tari europene nu au vizat proactiv membri ai echipei lui Trump, ci au surprins discutiile prin asa-numitele “strangeri de informatii incidentale”, au precizat sursele.

Vezi şi: Ponta, în război cu 'Propaganda': 'Uite că în Turcia e altfel'

Europenii au detectat mai multe comunicatii pe parcursul mai multor luni intre asociati ai lui Trump si rusi. Statele Unite si Marea Britanie fac parte din asa-numitul acord “Five Eyes” (Cinci Ochi), alaturi de Canada, Australia si Noua Zeelanda. Acest acord prevede impartasirea deschisa de informatii intre statele membre in numeroase domenii. Comunicatiile apropiatilor lui Trump cu oficiali rusi vor fi analizate, probabil, in cadrul anchetei Comisiei de informatii a Senatului privind eforturile Moscovei de interferenta in alegerile prezidentiale din 2016. “Daca agentiile straine de informatii impartasesc informatii cu cele americane si sunt relevante pentru ancheta, atunci Comisia de informatii bineinteles ca le va analiza”, a explicat o sursa apropiata investigatiei Senatului pentru CNN.

Vezi și: Ieșit din PUȘCĂRIE, un ministru face DEZVĂLUIRI la Antena 3: Iohannis, Ponta și Dragnea, pe listă

Supravegherea facuta de GCHQ a devenit un subiect sensibil din punct de vedere politic atunci cand Trump – citand un materiale Fox News nesustinut de dovezi – a afirmat ca Londra i-a interceptat telefoanele la Trump Tower, la cererea fostului presedinte Barack Obama. Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Sean Spicer, a repetat afirmatia lui Trump si a evocat stirea Fox News privind supravegherea de catre GCHQ. “Judecatorul Andrew Napolitano (colaborator Fox News – n.r.) a facut urmatoarea declaratie si citez: ‘Trei surse din serviciile de informatii au anuntat Fox News ca presedintele Obama a iesit din lantul de comanda (pentru a-l spiona pe Trump – n.r.). Nu a folosit NSA, nu a folosit CIA (…), a dolosit GCHQ”, le-a spus Spicer jurnalistilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.