Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia vrea un nou pact împotriva războiului cu arme chimice condus de ISIS

isis

Rusia a avertizat marţi în legătură cu ameninţarea în creştere reprezentată de organizaţia Statul Islamic şi alte grupări care folosesc arme chimice în Orientul Mijlociu şi a făcut apel la negocieri globale în legătură cu un nou pact pentru a combate ceea ce el a numit 'o realitate gravă a vremurilor noastre', relatează Reuters.

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a făcut acest apel într-un discurs rostit la Conferinţa ONU pentru Dezarmare de la Geneva. 'În zilele noastre, acest pericol devine extrem de urgent în lumina noilor fapte dezvăluite a utilizării repetate nu numai de produse chimice industriale toxice, ci de asemenea de agenţi chimici de război de către Stat Islamic şi alte grupuri teroriste în Siria şi Irak", a spus el.

'Există un risc tot mai mare de fapte similare comise pe teritoriul Libiei şi Yemenului', a mai spus el. Militanţii Statului Islamic sunt consideraţi responsabili pentru atacurile cu gaz muştar de anul trecut din Siria şi Irak, a afirmat luna trecută SUA. Un raport confidenţial al Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC) a concluzionat că cel puţin două persoane au fost expuse la gaz muştar la Marea, la nord de Alep, în luna august a anului trecut. 'Nu există nicio îndoială că terorismul chimic este în creştere nu numai ca o ameninţare abstractă, ci ca o realitate gravă a zilelor noastre care poate şi trebuie abordată", a mai spus şeful diplomaţiei ruse, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.