Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE – Rușii au bombardat masiv Harkovul: sunt aproximativ 20 de răniți și doi morți

NEXTA
bombardamente ucraina

Update:

Cel puţin două persoane au fost ucise şi alte nouăsprezece au fost rănite, printre care şi un copil, într-un atac asupra Harkovului, a declarat şeful administraţiei militare regionale Oleg Siniehubov, relatează The Guardian.

Siniehubov a postat pe contul de Telegram că printre răniţi se numără un copil şi că patru persoane ”sunt în stare gravă”.

”Inamicul rus atacă exclusiv străzile oraşului, pavilioanele comerciale şi infrastructura rezidenţială. A fost atacată o clădire rezidenţială în care se afla un cabinet stomatologic privat. În incintă nu se aflau oameni. Locuitorii din Harkov sunt rugaţi să fie extrem de vigilenţi, inamicul trage haotic şi brutal în oraş”, a mai precizat guvernatorul regional, arată News.ro.

Știrea inițială:

Rușii au atacat masiv Harkovul în această dimineață, anunță forțele ucrainene. Locuitorii au fost sfătuiți să stea în adăposturi, să nu iasă inutil pe străzi și să nu ignore alarmele.

Primarul orașului Harkov, Igor Terekhov, a făcut apel și a avertizat: "Bombardarea uneia dintre cele mai dens populate zone ale orașului continuă. Rămâi în adăposturi!" Potrivit primarului, există o lovitură într-una dintre instituțiile medicale din Harkov. "Sunt răniți", a adăugat el.

Potrivit datelor preliminare ale Centrului Regional de Asistență Medicală de Urgență, 17 persoane au fost rănite în urma bombardamentelor. Printre răniți, unul este în stare gravă, posibil mort. Alte publicații ucrainene precizau de aproxiamtiv 20 de victime, numărul fiind în continuă schimbare.

"Pentru a doua zi la rând și cam în același timp, ocupantul lovește stațiile de transport în comun. Drept urmare, există deja un mort și 17 răniți, dintre care unul este extrem de grav", a declarat primarul din Harkov.

Alerta a fost semnalată la ora 9:29, atunci când a fost anunțată o alertă de raid aerian pe teritoriul orașului și al regiunii. Ulterior a apărut un anunț cu privire la posibile bombardamente de artilerie. Curând, localnicii au început să aibă informații de "sosiri" în jurul orașului.

În ajunul Marelui Stat Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a informat că în direcția Harkov rușii desfășurau operațiuni de luptă pentru a ține liniile ocupate.

Foto: caracter ilustrativ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.