Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii dau semne că bat în retragere pe front: drapelul Moscovei a fost înlăturat de pe clădirea administraţiei din Herson; oficialii pro-ruși fug în Crimeea

steag herson

Drapelul Federaţiei Ruse a "dispărut" de pe clădirea Administrației Regionale Herson. Publicaţia locală "Most" a postat, joi, pe contul său de Twitter, o înregistrare video din faţa clădirii. În filmarea respectivă, drapelul Rusiei nu mai este arborat pe clădirea administraţiei.

Prim-vicepreședintele Consiliului Regional Herson, Iuri Sobolevsky, a confirmat acest lucru. "Administrația regională de stat Herson. Disparitia misterioasa intelegi ce... Herson a fost, este și va fi doar ucrainean. Și dacă nu noi, îți vei scoate singur cârpele", a scris Sobolevsky pe canalul său de telegram.

Rușii au transportat oficialii regiunii Herson pe malul stâng al Niprului. În paralel, colaboratorii și-au dus familiile în Crimeea, invocând "evacuările din cauza bombardamentelor forțelor armate ale Ucrainei".

În Chornobaivka, Stepanivka și Belozerka, forțele armate rusești au părăsit punctele de control, iar în Herson există o scădere a numărului de militari ruși, a anunțat primarul orașului Oleshok, Evhen Ryshchuk, relatează Ukrinform.

"Localnicii din partea dreaptă a regiunii Herson raportează că trupele ruse au părăsit punctele de control în așezările Chornobaivka, Stepanivka, Belozerka. Chiar în orașul Herson, numărul militarilor a scăzut vizual", a scris Ryshchuk.

Primarul Oleshok a confirmat, de asemenea, că steagul rusesc a fost scos astăzi din clădirea administrației din Herson.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.