Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii nu lasă nimic în urmă. Chiar și moaștele din biserici sunt luate și duse la `loc sigur`

politico.eu
rusia biserica

Președintele rus este un mare admirator al acestui militar din secolul al XVIII-lea care a anexat Crimeea pentru Ecaterina cea Mare, relatează 20 Minutos preluat de Rador.

Pe lângă evacuarea a mii de civili din Herson, armata rusă a jefuit și catedrala orașului și, printre piesele de mare valoare istorică furate, a furat rămășițele lui Grigori Potemkin, un erou militar rus al secolului al XVIII-lea.

Trupele ruse au scos o pungă din interiorul unui sicriu negru care conținea relicvele lui Potemkin, inclusiv craniul lui și alte rămășițe de schelet, potrivit ziarului "Daily Mail", care asigură, de asemenea, că au luat monumentul acestui om de stat care a devenit amantul ţarinei Ecaterina cea Mare.

Guvernatorul administrației pro-ruse a Hersonului, Vladimir Saldo, a admis sustragerea pieselor, deși asigură că au luat această măsură pentru a le "proteja" împotriva bătăliei iminente care se preconizează în oraș.

"Am transportat pe malul de est al Niprului rămășițele sfântului prinț care se aflau în catedrala Sfânta Ecaterina pentru a le proteja. Toate moaștele se vor întoarce la locul lor pentru că luptăm pentru o cauză dreaptă", a explicat Saldo.

Președintele rus Vladimir Putin este un mare admirator al lui Potemkin, printre ale cărui realizări se numără şi anexarea Peninsulei Crimeea la Imperiul Rus în 1783; operațiune pe care Putin însuși a imitat-o în 2014.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.