Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii se apropie tot mai mult de Kiev: au cucerit deja o parte dintr-o regiune importantă de lângă Crimeea; importanță strategică pentru Putin

Ucraina, regiune, Hersen

Trupele ruse au capturat o parte din regiunea Herson. Printre orașele capturate se numără Genichesk și Oleshki, informează NEXTA, care citează autoritățile locale. În aceste zone capturate militarii deja sunt în teren și asigură „pacea”.

Regiunea se află în vecinătatea Crimeei și a regiunii Donbas. În felul acesta rușii câștigă din nou teren la mare, loc în care ăși pot debarca armata.

De asemenea, au mai apărut informații că orașul Gostomel, aflat la 15 km de Kiev, a căzut și el în mâinile rușilor.

Armata rusă a anunţat joi că a distrus 74 de instalaţii militare, între care 11 aerodromuri, în Ucraina, unde Moscova a lansat în cursul dimineţii o operaţiune militară de amploare, relatează AFP.

''Ca urmare a atacurilor forţelor armate ruse, au fost distruse 74 de instalaţii terestre ale infrastructurii militare ucrainene. Aceasta include 11 aerodromuri ale Forţelor aeriene'', a anunţat la televiziune purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul Igor Konaşenkov.

Vezi și: Lupte pe viață și pe moarte pe linia frontului: morți și răniți raportați în flancul estic / conflict dur în Starobilsk, Sumi, Harkov, Pischevik și Vugledar

Acesta a anunţat de asemenea distrugerea a ''trei posturi de comandă, unei baze navale ucrainene şi a 18 staţii radar şi sisteme de apărare antirachetă S-300 şi Buk-M1'' ucrainene, precum şi a unui elicopter de atac şi a ''patru drone Bayraktar TB-2'' fabricate în Turcia.

Generalul Konaşenkov a mai menţionat că un avion de atac rusesc SU-25 s-a prăbuşit ''în urma unei erori de pilotaj'' şi pilotul s-a catapultat şi a fost recuperat.

 

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.