Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii se confruntă cu lipsa munițiilor în timp ce ucrainenii continuă înaintarea în Zaporojia (ISW)

cnn.com
razboi ucraina

Trupele ucrainene continuă să avanseze în anumite părți ale Oblastului Zaporojia, a scris Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în raportul său din 6 septembrie.

În același timp, comentatorii de război ruși susțin că brigăzile ruse din Ucraina nu au suficiente provizii, în special munițiile de artilerie.

Potrivit ISW, comentatorii ruși care urmăresc îndeaproape războiul au susținut că trupele se bazează pe „stocuri limitate” de artilerie, astfel „performanțe slabe de-a lungul frontului din Ucraina”.

Plângerile conform cărora armata rusă a echipat inadecvat soldații din prima linie au devenit comune printre anumite surse ruse, provocând tensiuni cu Kremlinul.

Lipsa de artilerie rămâne o problemă continuă pentru forțele ruse. The New York Times a raportat pe 4 septembrie că Rusia speră să încheie un acord cu Coreea de Nord pentru obuze de artilerie suplimentare în timpul vizitei planificate a lui Kim Jong-Un la Vladivostok în perioada 10-13 septembrie.

Pe fondul plângerilor Rusiei privind penuria pe front, forțele de contraofensivă ucrainene au avansat în vestul regiunii Zaporijia, a spus ISW.

Citând imagini geolocate și informații de la oficialii ucraineni, ISW a spus că trupele ucrainene au înaintat la nord-vest de Verbove, „de-a lungul liniei fortificațiilor rusești care se îndreaptă spre așezarea”.

Verbove este situat la aproximativ 10 kilometri est de satul recent eliberat Robotyne.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.