Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii se reorientează: Gazoductul Nord Stream 2 va fi folosit pentru nevoile interne, după ce Germania a suspendat colaborarea

eadaily.com
nord stream 2

Gigantul rus Gazprom a anunțat că va utiliza capacitatea onshore a gazoductului Nord Stream 2 pentru nevoile interne ale Rusiei.

Într-o postare pe Telegram, compania a precizat că, din cauza faptului că gazoductul nu este utilizat în prezent, a decis să folosească gazul pentru a aproviziona regiunile din nord-vestul Rusiei.

„Având în vedere că gazoductul offshore Nord Stream 2 nu este utilizat în prezent și ținând cont de implementarea programului de furnizare și gazificare a gazelor naturale pentru consumatorii din regiunea de nord-vest, Gazprom a decis să utilizeze capacitatea excedentară de transport de gaze rusești pe uscat a proiectului Nord Stream 2 pentru dezvoltarea aprovizionării cu gaze a regiunilor din nord-vestul Rusiei. În cazul în care partea germană decide să pună în funcțiune gazoductul offshore Nord Stream 2, poate fi pusă în funcțiune doar o singură linie a gazoductului cu o sarcină de 100%. Punerea în funcțiune a celui de-al doilea canal offshore al gazoductului Nord Stream 2 ar putea începe abia în 2028”, transmite compania rusă.

Nord Stream 2 este o conductă de 1.200 km pe sub Marea Baltică, care a fost proiectată pentru a transporta gaz de pe coasta rusă de lângă Sankt Petersburg până la Lubmin, în Germania.

În februarie, Germania a suspendat procesul de acordare a unei licențe de operare pentru gazoductul dintre ea și Rusia, oprind efectiv proiectul până la noi ordine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.