Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii și-au găsit clienți care să le plătească în ruble: Banca Centrală a Iranului vrea să ajute Moscova să ocolească sancțiunile occidentale

blacknews.ro.
Iran, China, Rusia

Autoritățile iraniene sunt pregătite să ofere Rusiei date privind mecanismele de eludare a sancțiunilor străine, un domeniu în care Iranul are o experiență bogată.

Potrivit RIA Novosti, opțiunile de eludare a sancțiunilor Rusiei sunt oferite de șeful adjunct al Băncii Centrale a Iranului, Mohsen Karimi. Potrivit acestuia, Iranul se bazează pe o experiență vastă de lucru în condiții de sancțiuni. Iar această experiență le permite să scape de „dictaturile economice și politice americane”, precum și de presiunea altor țări.

Potrivit lui Mohsen Karimi, Iranul oferă acum aceste mecanisme Rusiei. Mai mult, oficialul a declarat că Iranul este pregătit să facă schimburi comerciale cu Rusia în ruble. Există deja acorduri pentru efectuarea de operațiuni comerciale în monedele naționale ale celor două țări.

În Iran, în prezent se înregistrează o inflație ridicată - peste 18%.

În schimb, rușii nu au parte de sprijinul sperat din partea Kazahstanului. Liderii țării spun că nu vor desfășura nicio activitate intenționată pentru a sprijini Rusia în ceea ce privește eludarea sancțiunilor. Acest lucru a fost declarat de șeful adjunct al administrației prezidențiale Timur Suleimenov. Potrivit lui Suleimenov, Kazahstanul este membru al Uniunii Economice Euroasiatice, dar face parte și din comunitatea internațională.

Cu toate acestea, experții occidentali consideră că autoritățile kazahe în această privință pot fi viclene pentru a nu-și atrage singure sancțiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.