Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rușii vor lansa o nouă navă spațială

futurecdn.ne
statia spatiala internationala iss

Agenția spațială din Rusia a anunțat că va lansa o nouă misiune în spațiu pentru a aduce pe Pământ doi cosmonauți ruși și un astronaut american aflați pe Stația Spațială Internațională (ISS). Decizia a fost luată după ce nava care i-a dus în spațiu pe cei trei a avut o problemă tehnică.

Agenția spațială a anunțat miercuri că va lansa o navă spațială Soyuz MS-23 pe 20 februarie pentru a aduce acasă doi cosmonauți ruși și un astronaut american de pe Stația Spațială Internațională (ISS).

Misiunea va fi lansată după ce, luna trecută, capsula care i-a dus în spațiu a avut o pierdere de lichid de răcire, conform Mediafax.

„Expediția lui Serghei Prokopyev, Dmitri Petelin și Francisco Rubio către ISS este prelungită. Ei se vor întoarce pe Pământ cu Soyuz MS-23", a precizat Roscosmos, potrivit Reuters.

Scurgerea din 14 decembrie a fost provocată de o mică gaură în radiatorul extern al capsulei Soyuz MS-22. În prezent, capsula este andocată la ISS. Conform programului inițial, capsula Soyuz MS-22 trebuia să îi aducă pe cei trei membri ai echipajului înapoi pe Pământ în luna martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.