Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RUŞINOS Un senator era să fie trimis la o conferinţă pentru drepturile femeilor

Inquam Photos / Octav Ganea
Senatul Romaniei

Senatul, la un pas să cadă în ridicol pe plan internaţional. La un eveniment european dedicat emancipării sociale şi economice a femeii, senatorii au fost pe punctul să trimită un bărbat. Motivul? Din comisia senatorială de egalitate de şanse NU FACE PARTE NICIO FEMEIE. Situaţia jenantă a fost sesizată de Gabriela Creţu şi a provocat discuţii savuroase în Biroul Permanent.

Reuniunea internaţională, organizată de Parlamentul European, are tema Emanciparea economică: să acţionăm împreună! Din partea Camerei Deputaţilor a participat şefa Comisiei pentru Egalitate de Şanse. La Senat, lucrurile au luat o turnură hilară: a fost selectat senatorul Gabi Ionaşcu. În Comisia pentru Egalitatea de Şanse sunt numai bărbaţi. Spiritele s-au încins în Biroul Permanent.

Gabriela Creţu: Colegul nostru care se duce o să se simtă foarte ciudat, o importantă feministă ar trebui să susţină acolo. Pentru că altfel o să cădem puţin în ridicol.

Niculae Bădălău: Da. Eu am văzut agenda, femeile.... Adevărul este că sunt teme numai pentru femei. Ţineţi să se ducă un bărbat sau...

Din sală: Da, din păcate, în comisie sunt doar bărbaţi.

Traian Băsescu: Nu este posibil, chiar ne facem de râs. Şi voi, ce făcurăţi acolo?

Niculae Bădălău: Probabil nu s-a ştiut că este o temă, că este, de fapt, o reuniune a femeilor. Va fi singurul bărbat.

În final s-a găsit soluţia: a plecat la Bruxelles Iuliana Scântei, vicepreşedinte al Senatului. La reuniunea organizată de Parlamentul European s-au căutat soluţii pentru combaterea discriminării femeilor în priviţa salarizării, pentru îmbunătăţirea accesului lor în funcţii de conducere în mediul de afaceri, dar şi în politică. Cauza femeilor a fost susţinută în special de doamne parlamentar, dar au existat şi câţiva domni la această reuniune, anunţă TVR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.