Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Russia Today, gafă de proporții - cu ce țară a confundat Noua Zeelandă

www.wikipedia.org
RT Russia Today

Reprezentanţii postului TV Russia Today şi-au cerut scuze după ce, într-o emisiune despre noi posibile baze de apărare antirachetă ale SUA, a marcat pe harta emisferei sudice Noua Zeelandă ca Japonia şi Papua Noua Guinee drept Coreea de Sud, potrivit The Guardian, scrie Mediafax.

Materialul video a fost realizat de filiala din SUA a televiziunii, iar pe harta prezentată de jurnalişti doar Australia a fost etichetată corect.

Este cel mai recent incident de acest tip care implică Noua Zeelandă şi localizarea sa pe harta lumii. Acest stat este frecvent omis de pe hărţi, fapt care a determinat-o pe premierul Jacinda Ardern să apară într-o campanie de protest specială în 2018.

Huawei reacționează la restricțiile impuse de Trump: pierderi de 10 miliarde de euro

"Echipa noastră matinală de jurnalişti americani a făcut o mică gafă", a confirmat un reprezentant al Russia Today pentru site-ul neozeelandez Newshub. "Am corectat eroarea imediat ce am remarcat-o şi am oferit echipei o nouă hartă a emisferei sudice pentru a ne asigura că nu vor mai repeta greşeala", a mai spus acesta.

Materialul video, difuzat pe 15 august, a fost corectat între timp pentru versiunea online, fiind încă disponibil pe canalul de pe platforma YouTube a RT America. Materialul este acompaniat de textul "acest video este însoţit de o hartă corectată".

Noua Zeelandă, care are 4,7 milioane de locuitori, este adesea omisă de pe hărţi, motiv pentru care Ministerul Turismului a iniţiat o campanie pentru a combate fenomenul. În filmulețele incluse în campanie, Ardern și actorul de comedie Rhys Darby vorbesc despre "o nouă mare conspirație: Noua Zeelandă dispare de pe hărți".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.