Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

RWE a strâns două miliarde euro pentru a-şi finanţa expansiunea în domeniul energiilor regenerabile

eoliene

Grupul german de utilităţi RWE a finalizat marţi o emisiune de acţiuni în valoare de două miliarde de euro destinată finanţării expansiunii sale în sectorul energiilor regenerabile, inclusiv tranzacţia de 480 milioane de dolari care vizează preluarea portofoliului de proiecte al producătorului de turbine eoliene Nordex, transmite Reuters potrivit Agerpres.

Emisiunea majorează capitalul social al RWE cu 10% şi a fost pasată cu succes pe lângă o serie de investitorilor instituţionali pe baza unei proceduri de tip bookbuilding.

"Suntem foarte mulţumiţi de modul în care oferta noastră a fost acceptată şi de modul în care ambiţiile noastre de creştere în domeniul energiilor regenerabile sunt sprijinite de investitorii noştri", a declarat directorul general de la RWE, Martin Schmitz.

O parte din fonduri vor fi utilizate pentru a prelua proiecte europene în valoare de 2,7 Gigawaţi în domeniul energiei eoliene şi fotovolatice de la producătorul de turbine eoliene Nordex, ca urmare a unei tranzacţii anunţată la finele lunii iulie.

RWE, cea mai mare companie germană de utilităţi, vrea să îşi crească portofoliul de proiecte în domeniul regenerabilelor până la peste 13 Gigawaţi şi să investească o sumă totală de cinci miliarde euro până la finele lui 2022.

Tranzacţia cu Nordex a fost prima tranzacţie majoră în domeniul regenerabilelor încheiată de RWE după ce compania a preluat activităţile eoliene şi solare ale Innogy şi E.ON. Această restructurare a RWE drept al treilea mare jucător european în domeniul regenerabilelor vine în contextul în care Germania vrea să elimine energia nucleară şi cărbunele din mixul energetic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.