Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ryanair a publicat lista zborurilor anulate: Motivul incredibil pentru care compania anulează sute de mii de rezervări

Ryanair

Ryanair a facut publică lista zborurilor anulate după ce compania a fost presată să ofere mai multe informații referitoare la zborurile pe care urmează să le anuleze pe parcursul următoarelor șase săptămâni.

Ryanair a anuntat ca va anula in jur de 400.000 de rezervari in urmatoarele sase saptamani, deoarece "au dat peste cap" programul de sarbatori al pilotilor.

Citește și: Un comisar european 'forțează' aderarea României la Schengen, după întâlnirea cu Tudorel Toader: 'Toate țările ar avea de câștigat'

Asociatiile pentru protectia consumatorilor au spus ca lista publicata de compania aeriana nu este suficienta si au cerut Ryanair sa dezvaluie o lista completa a zborurilor afectate, in asa fel incat calatorii sa aiba timp sa faca alte rezervari.

Compania aeriană Ryanair trebuie să respecte, în totalitate, drepturile pasagerilor, inclusiv posibilele despăgubiri, ca urmare a planurilor sale de a anula între 40 şi 50 de zboruri pe zi până la finele lunii octombrie, a anunţat luni Comisia Europeană, informează AFP, citată de Agerpres.

Citește și: ALERTĂ! Ce cunoscut hipermarket este ACUZAT că are la vânzare ouă EXPIRATE (VIDEO)

"Companiile care operează în UE trebuie să respecte normele europene...Pasagerii ai căror zboruri au fost anulate au un set complet de drepturi. Acestea includ, dreptul de rambursare, de zbor retur, precum şi dreptul la asistenţă şi în anumite circumstanţe şi dreptul la despăgubiri", a declarat Comisarul european pentru Transporturi, Violetta Bulc.

Oficialul citat a adăugat că nu este sarcina Comisiei să comenteze deciziile operaţionale ale unei companii aeriene, dar a subliniat că Ryanair trebuie să respecte normele europene. "Suntem în contact cu Ryanair şi ne aşteptăm să respecte în totalitate aceste drepturi" a adăugat Violetta Bulc, subliniind că autorităţile naţionale sunt responsabile de aplicarea normelor europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.