Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ryanair nu este interesată să achiziţioneze compania aeriană Condor, subsidiara tour-operatorului britanic Thomas Cook

www.businessmagazin.ro
Ryanair

Ryanair nu este interesată să achiziţioneze compania aeriană Condor - subsidiara touroperatorului britanic Thomas Cook - dar va lua în considerare cumpărarea unor părţi dacă va fi divizată din motive de concurenţă, a afimat joi directorul general al operatorului aerian irlandez, Michael O'Leary, transmite AGERPRES.

Citește și: Noi comentarii făcute de Cozmin Gușă! ‘Nici susținerea nu a fost pe măsură’

Operatorul britanic Thomas Cook, cea mai veche firmă de turism din lume, a anunţat luni intrarea în faliment după ce a eşuat în cursul weekendului să găsească fondurile necesare pentru supravieţuire şi va intra în "lichidare imediată".

Guvernul german a decis marţi seara să acorde Condor un credit punte în valoare de 380 milioane euro, dar Comisia Europeană trebuie să aprobe această tranzacţie.

Şeful Ryanair susţine că împrumutul de de 380 milioane euro pentru Condor a fost acordat în vederea pregătirii achiziţionării acestei companii de către Lufthansa pentru a-şi spori cota de piaţă.

Citește și: Omul ‘crescut’ la FBI zguduie cazul Caracal! Declarația care aruncă-n aer întreaga anchetă

"Comisarul european pentru concurenţă, Margrethe Vestager, nu ar trebui să se uite doar la giganţii americani, cum ar fi Amazon şi Google, ci şi la Lufthansa", a declarat O'Leary, făcând referire la modul în care a achiziţionat compania aeriană germană operatorul Air Berlin. În 2017, compania Air Berlin, care odată era a doua mare companie aeriană din Germania, a intrat în lichidare chiar dacă Guvernul de la Berlin a venit în sprijinul său cu un credit punte de 150 milioane de euro.

"Dacă în final Lufthansa va înghiţi Condor, ne aşteptăm să fie vândute active din motive de concurenţă, şi aceasta ar putea fi în interesul Ryanair", a afirmat şeful operatorului aerian irlandez.

În mai, Lufthansa a făcut o ofertă non-angajantă pentru Condor dar săptămâna aceasta nu a dorit să confirme dacă mai este interesată. Totuşi, Lufthansa nu şi-a retras în mod oficial oferta.

Compania aeriană Condor operează 59 din cele peste 100 de avioane ale grupului Thomas Cook, iar directorul general Ralf Teckentrup este încrezător că transportatorul aerian îşi va găsi un nou proprietar.

Citește și: Andrei Caramitru îi atacă pe actorii #Rezist: Hai să facem panaramă și scandal

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Bucureşti şi Craiova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.