Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ryanir se aşteaptă la un sezon de vară solid, după un profit anual ridicat

Ryanair

Ryanir se aşteaptă la un sezon de vară solid, după un profit anual ridicat.

Operatorul aerian irlandez Ryanair a raportat luni un profit aproape record, de 1,43 miliarde de euro (1,57 miliarde de dolari), în anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2023, iar operatorul aerian irlandez estimează o creştere modestă a profiturilor în următoarele 12 luni, în contextul rezervărilor solide din vară, transmit DPA şi Reuters.

Analiştii se aşteptau la un profit anual de 1,425 miliarde de euro, faţă de pierderi nete de 355 milioane de euro în anul precedent.

Cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri a informat se aşteaptă ca în această vară traficul aerian pe distanţe scurte să rămână sub nivelul de dinaintea pandemiei, dar preţul biletelor va continua să crească, informează Agerpres.

"Nivelul ridicat al comenzilor de aeronave va afecta probabil creşterea capacităţii în Europa cel puţin patru ani, astfel încât în următoarele trei veri compania va beneficia de pe urma livrărilor de avioane 110 Boeing B737 Gamechangers. Avantajul extinderii costului unitar faţă de toţi concurenţii, bilanţul solid şi registrul de comenzi redus, precum şi rezilienţa noastră dovedită creează oportunităţi enorme de creştere pentru Ryanair în următorii ani", a afirmat directorul general Michael O'Leary.

Acesta a avertizat asupra presiunilor asupra costurilor în anul următor, factura la combustibili a companiei urmând să urce cu peste un miliard de euro, în urma preţurilor mai ridicate ale petrolului.

Compania şi-a reconfirmat obiectivul de a transporta 185 de milioane de pasageri în acest an fiscal, faţă de nivelul record de 169 de milioane în anul încheiat la 31 martie 2023.

De asemenea, în ianuarie, Ryanair şi-a revizuit în creştere estimările privind profitul după taxe la 1,325 - 1,425 miliarde de euro, după câştiguri peste aşteptări în perioada sărbătorilor de iarnă.

Tarifele de transport ale Ryanair au crescut cu 50% faţă de nivelul de anul trecut, la o medie de 41 de euro.

Ryanair şi-a majorat "semnificativ" cota de piaţă în majoritatea ţărilor din UE în care operează, a informat O'Leary. Cele mai mari creşteri ale cotei de piaţă s-au înregistrat în Italia (de la 27% la 40%), Polonia (de la 26% la 36%) şi Irlanda (de la 49% la 58%). Compania operează cel mai amplu program al său de curse aeriene vara aceasta, cu peste 3.000 de zboruri zilnice.

Luni, acţiunile Ryanair au urcat cu 1,4% la Bursa de la Dublin, anul acesta înregistrând un avans de 27%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.