Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a acceptat plângerea unor protestatari care îl acuză pe Trump de incitare la violenţă

Jared Kushner si Trump

Un judecător federal din statul american Kentucky a autorizat deschiderea unui proces în urma unei plângeri înaintate de trei protestatari, care-l acuză pe preşedintele Donald Trump de incitare la violenţă în timpul unui miting electoral ce s-a desfăşurat anul trecut, relatează presa americană şi agenţia EFE. Cei trei s-au infiltrat printre susţinătorii lui Trump la un miting din campania electorală. Perturbat de aceşti protestatari, Trump le-a spus simpatizanţilor săi: 'scoateţi-i de aici'.

În verdictul emis vineri şi publicat luni de cotidianul Washington Post, judecătorul federal David Hale consideră 'verosimil' faptul că 'ordinul lui Trump' exprimat prin propoziţia 'scoateţi-i de aici' poate fi considerat incitare la violenţă, respectivul judecător estimând că este vorba despre 'un ordin, o instrucţiune, un mandat'. Decizia sa permite acum celor trei manifestanţi să meargă mai departe cu plângerea lor penală împotriva lui Trump şi a celor doi simpatizanţi ai acestuia din urmă care i-au atacat la acel miting, conform Agerpres.

În replică, avocaţii celor acuzaţi afirmă că Trump şi-a exercitat libertatea de exprimare, în virtutea Primului Amendament al Constituţiei SUA, şi că nu le-a cerut susţinătorilor săi să recurgă la forţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.