Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a aflat cauza incendiului din secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț, la aproape 3 ani de la tragedie: Cine se face vinovat de moartea celor zece pacienți

incendiu spital piatra neamt

S-a aflat cauza incendiului din secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț, la aproape 3 ani de la tragedie: Cine se face vinovat de moartea celor  zece pacienți

Raportul privind incendiul din Secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț, din noiembrie 2020, a fost finalizat. S-a aflat, astfel, cauza izbucnirii focului.

Raportul final de la Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la incendiul de la spitalul din Piatra Neamț arată că incendiul a pornit de la asistenta din salon care manevra o candelă ce a fost adusă la capul unui muribund în secția ATI fără ventilație.

"Deși exista inițial și suspiciunea unui scurtcirucuit, acesta a apărut ulterior ca urmare a propagării incendiului în faza de preflashover", spune avocatul Adrian Cuculis.

Zece pacienți au murit, în noiembrie 2020, în timpul incendiului din Secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț. Cinci au murit ulterior.

În secție erau pacienți COVID-19. Două saloane în care se aflau 16 pacienți au fost cuprinse de flacări, iar un medic care a încercat să salveze pacienţii a suferit arsuri grave.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.