Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a aflat cum își rezervă românii vacanțele: femeile decid absolut totul. Bărbații nu iau nicio decizie fără a-și consulta partenera

nothinfamiliar.com
Mykonos grecia vacanta

Femeile sunt cele care decid atât destinaţia de vacanţă pe litoralul românesc, cât şi detaliile pachetului turistic, potrivit unui studiu realizat în rândul familiilor şi cuplurilor care îşi rezervă un sejur.

Datele analizate de Litoralulromanesc.ro arată că, în 59,57% dintre familiile şi cuplurile care au rezervat un sejur în staţiunile româneşti de litoral în sezonul 2022-2023, femeile au ales destinaţia de vacanţă şi tot ele au făcut o solicitare agenţiei de turism şi au rezervat hotelul. Din totalul rezervărilor, 40,43% au fost făcute de bărbaţi.

"Concluzia este cât se poate de clară: doamnele decid unde se merge în vacanţă, stabilesc care e hotelul potrivit şi ce alte servicii mai trebuie să conţină pachetul turistic. De-a lungul anilor, am observat că bărbaţii, atunci când ne contactează pentru a solicita informaţii despre sejururi, nu iau decizia de cumpărare înainte de a se consulta cu partenerele lor. Această situaţie este cu atât mai evidentă când e vorba despre familii cu copii, unde, în majoritatea cazurilor, mamele se preocupă să găsească hotelul potrivit", afirmă Ionuţ Nedea, CEO Litoralulromanesc.ro.

Femeile decid unde se pleacă în vacanță

De altfel, potrivit datelor colectate de tur-operator, principala categorie de turişti care alege staţiunile de la Marea Neagră ca destinaţie de vacanţă, respectiv 68% din total, este formată din familii. Următoarea categorie e reprezentantă de cupluri, 22% din total.

În ceea ce priveşte clasamentul pe criteriul "vârstă", 41,9% dintre turiştii care aleg litoralul autohton au vârste cuprinse între 25 şi 44 ani, urmaţi de cei din segmentul de vârstă 45-54 ani, care reprezintă 28% din total. Pe locul trei se află seniorii din categoria de vârstă 55-64 de ani, respectiv 12%.

"Interesant este faptul că un procent de 8,71% dintre turiştii care au achiziţionat un pachet turistic la mare în sezonul 2022-2023 au peste 65 de ani şi au făcut o rezervare 100% online. Putem presupune că este un efect al pandemiei, care i-a determinat şi pe cei mai în vârstă să se familiarizeze cu internetul, să facă nu doar cumpărături online, ci şi rezervări de vacanţe", adaugă reprezentantul Litoralulromanesc.ro.

Litoralulromanesc.ro, deţinut de compania Creative Eye SRL din Constanţa, cu capital integral privat românesc, este cel mai mare retailer de vacanţe în staţiunile autohone de la Marea Neagră, atât ca număr de turişti, cât şi ca vânzări. Portalul promovează peste 500 de structuri de cazare în 13 staţiuni de pe litoralul românesc, de la unităţi de o stea până la cele de cinci stele.

În sezonul 2022, Litoralulromanesc.ro a raportat vânzări de 194 milioane de lei, în creştere cu aproximativ 18% în comparaţie cu vara 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.