Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a aflat data la care Petre Tobă ar putea fi demis

petre-toba1

Teza de doctorat a ministrului de Interne, Petre Tobă, se află în prezent în analiza comisiei de specialitate a CNATDCU, a declarat luni pentru AGERPRES președintele instituției, Viorel Barbu.

"Conform Regulamentului CNATDCU, teza de doctorat se află în momentul de față în analiza Comisiei de lucru a CNATDCU. (...) Această comisie, formată din trei specialiști, analizează suspiciunea de plagiat. Când această comisie termină raportul, el va fi supus aprobării Consiliului general al CNATDCU", a precizat Barbu.

Dacă se va dovedi că a plagiat, Tobă ar putea fi demis de către premierul Dacian Cioloș.

Citește și: Deontologie, nene! BBC a transmis, în direct, o partidă de sex: Reporterul spunea că cei doi citesc o carte / VIDEO

Potrivit lui Viorel Barbu, comisia analizează teza de la începutul lunii august și își va prezenta raportul cel mai probabil în primele zile ale lunii septembrie.

"Comisia a început să lucreze pe data de 3 august după știința mea. Ar trebui ca într-o lună de zile, în jur de 3 septembrie, să își prezinte raportul. Este de așteptat la începutul lunii septembrie. În momentul în care există acest raport avizat de secția respectivă, el intră în Consiliul general al CNATDCU. Acest raport propune retragerea sau menținerea titlului de doctor și Consiliul general votează. Noi vrem să se finalizeze cât mai repede pentru că deja sunt multe dosare. Sper să fie în primele zile, în prima jumătate a lunii septembrie să fie gata", a explicat președintele CNATDCU.

Citește și: A luat argintul la Olimpiadă, acum riscă să fie arestat: Motivul este cel mai CIUDAT din lume

Viorel Barbu a menționat că punctul de vedere al Comisiei de etică a Universității de Apărare "Carol I" este consultativ.

"Când începe o analiză a unei suspiciuni de plagiat există un document și acesta se numește punctul de vedere al instituției organizatoare de doctorat. (...) Acest punct de vedere este consultativ pentru comisia de lucru. Decizia nu este a dumnealor (instituției organizatoare de doctorat — n.r.). Propunerea este a comisiei de lucru care a fost constituită pentru analiza dosarului, iar apoi se înaintează Consiliului general", a explicat Barbu.

Citește și: Pomelnicul hotelurilor de lux detinute de Biserica Ortodoxa Romana! Patriarhia face milioane de euro din spatiile de cazare din Romania si strainatate

Universitatea de Apărare "Carol I" a propus, în punctul de vedere trimis CNATDCU, menținerea titlului de doctor al actualului ministru de Interne Petre Tobă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.