Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a aflat de ce a murit prințul Philip al Marii Britanii. Este trecut clar în certificatul de deces

funeralii printul philip

Cauza morții prințului Philip al Marii Britanii a fost confirmată la aproape o lună de zile de la decesul său. Ducele de Edinburgh a murit pe 9 aprilie, la vârsta de 99 de ani.

Ducele de Edinburgh a murit „de bătrânețe”, potrivit certificatului de deces consultat de jurnaliștii de la The Telegraph. Documentul a fost întocmit de Sir Huw Thomas, medicul care se ocupa de ducele de Edinburgh și de regina Elisabeta din 2014, transmit agențiile internaționale de știri care citează presa britanică.

De obicei, „bătrânețea” este o cauză de deces acceptată în Marea Britanie dacă pacientul are peste 80 de ani și dacă medicul care întocmește certificatul de deces a îngrijit persoana respectivă pe o perioadă îndelungată, mai scrie The Telegraph.

Asta înseamnă că nu pot fi identificate boli sau răni care să fi provocat decesul. Acest lucru este relevant în cazul prințului Philip, deoarece acesta a suferit o intervenție chirurgicală pe cord cu câteva săptămâni înainte să moară.

Prințului Philip a fost înmormântat pe 17 aprilie, la Castelul Windsor. Ducele de Edinburgh nu a avut parte de o înmormântare de stat, iar trupul său nu a fost depus public pentru ca cetățenii Marii Britanii să îi ofere un ultim omagiu. Această decizie a fost luată pentru a fi respectate măsurile de prevenire a infectării cu COVID-19.

Doar 30 de persoane au avut voie să participe la funeralii, ca urmare a restricțiilor dure impuse în contextul pandemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.