Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a ales noul premier al Portugaliei

Liderul Partidului Socialist portughez, Antonio Costa, a fost numit marţi prim-ministru, fiind mandatat de preşedintele Anibal Cavaco Silva cu formarea guvernului, susţinut în parlament de stânga radicală, transmite Agerpres.

La două săptămâni după ce a provocat căderea guvernului minoritar condus de Pedro Passos Coelho, câştigător al alegerilor din 4 octombrie, această alianţă inedită de stânga intenţionează să pună capăt politicii de austeritate aplicate începând din 2011 de executivul de dreapta.

Cele trei formaţiuni portugheze de stânga - Partidul Socialist, Partidul Comunist şi Blocul de Stânga - au obţinut împreună majoritatea în legislativ în urma alegerilor din 4 octombrie, dar nu au reuşit la acel moment să formeze o alianţă, astfel că preşedintele conservator Anibal Cavaco Silva l-a numit premier pe Pedro Passos Coelho, liderul dreptei aflate la guvernare din anul 2011.

Pe 10 noiembrie, coaliţia de stânga portugheză a votat o moţiune prin care a fost respins programul de guvernare al dreptei minoritare conduse de Pedro Passos Coelho, la numai 11 zile după ce acesta fusese numit premier.

În urmă cu câteva săptămâni, Antonio Costa a dat asigurări că, în cazul în care va deveni premier, Portugalia 'îşi va respecta angajamentele europene' ce prevăd un deficit bugetar de 2,8% din PIB în anul viitor, adaugă agenţia de presă franceză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.