Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a aprobat bugetul Ministerului Educaţiei pentru 2018 de către comisiile reunite de buget-finanţe

liviu pop

Comisiile reunite de buget-finanţe ale Legislativului au aprobat joi bugetul pe anul 2018 al Ministerului Educaţiei Naţionale, fiind aprobate şi însuşite toate amendamentele înaintate de parlamentari care suplimentează suma propusă de Guvern. Potrivit formei propuse de Ministerul Finanţelor, MEN ar urma să primească anul viitor de la bugetul de stat 21,358 miliarde lei, în creştere cu 326,56% faţă de 2017.

Ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Pop, arăta anterior că bugetul MEN pe 2018 este cu aproximativ 4 miliarde de lei mai mare faţă de anul acesta, ponderea în PIB fiind cu 0,2% mai mare, conform Agerpres.

El s-a declarat mulţumit "pentru că în actualul cadru legislativ au fost acoperite toate elementele din cadrul de guvernare şi tot ceea ce are nevoie şcoala românească". Deputatul PNL Raluca Turcan a explicat că acest buget include transferul plăţii salariilor profesorilor de la autorităţile publice locale la Ministerul Educaţiei, iar sumele alocate "nu realizează şi o creştere a finanţării pentru îmbunătăţirea calităţii sistemului de educaţie".

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.