Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a aprobat lista neagra a paradisurilor fiscale

enational.ro
paradis fiscal

Dupa scandalul Panama Papers, cei 28 de ministri de Finante ai UE au cazut de acord pentru intensificarea luptei contra evaziunii fiscale care va utiliza o metoda comuna pentru identificarea tarilor care ar putea figura pe o lista a paradisurilor fiscale.

Vezi și: SURSE: Cine este ofițerul acoperit din conducerea PSD

In cadrul summit-ului care s-a deschis vineri, toti ministri au cazut de acord cu privire la initiativa lansata recent de cinci tari europene (Germania, Spania, Franta, Italia si Marea Britanie) vizand experimentarea schimbului automat de informatii in sanul UE pentru a identifica beneficiarii firmelor paravan.

In conditiile in care, au aratat cei 28, la ora actuala, aranjamentele financiare pot crea structuri juridice (societati cu raspundere limitata, trusturi, fundatii) disimuland identitatea adevaratilor beneficiari, estompand pistele de identificare si complicand sarcinile autoritatilor fiscale.

content-image

”Exista o vointa convergenta, asumata in lupta contra mecanismelor anonime care nu permit sa se stie cine se ascunde in spatele acestor societati”, a declarat ministrul francez de Finante, Michel Sapin.

Negocieri delicate

Lista neagra a UE cu privire la paradisurile fiscale, asa cum a aratat si cum doreste comisarul european pentru afaceri economice, Pierre Moscovici, va fi pusa in practica ”pana la sfarsitul acestei veri”. Insa negocierile se anunta a fi delicate, statele membre avand politici variabile cu privire la paradisurile fiscale.

Intr-o prima faza va fi vorba de definirea unei metode comune pentru a identifica ce tara ar putea figura pe o asemenea lista. Propuneri in acest sens vor fi puse pe tapet de catre cei 28 la o viitoare reuniune ce va avea loc luna viitoare. Cu privire la incitatea la o mai mare transparenta fiscala din partea multinationalelor, presedintia olandeza a UE a asigurat ca va lansa, inca de saptamana aceasta, discutii intre statele membre referitor la propunerea Bruxellesului de a fi facute public principalele date contabile si fiscale ale marilor societati comerciale.

Impreuna cu Germania si Marea Britanie, in special, Franta se numara printre tarile favorabile acestei masuri cu privire la activitatea multinationalelor, a asigurat ministrul francez de Finante Michel Sapin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.