Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a convocat a patra ședință a conducerii Parlamentului pentru moțiunea de cenzură - surse

rfi.ro
parlament romania

Moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR nu poate fi prezentată în Parlament și nici votată până la stabilirea calendarului de către conducerea Parlamentului. În ultimele trei ședințe ale Birourilor Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului, nu a fost cvorum pentru a se stabili ziua și ora pentru prezentare, dezbatere și vot, iar o a patra ședință a fost convocată, spun surse parlamentare, pentru marți, la ora 11.00.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat luni că va convoca o nouă şedinţă a Birourilor permanente reunite în care să fie prezentată moţiunea de cenzură, adăugând că reuniunea va avea loc "la o oră potrivită", astfel încât să fie cvorum şi să poată fi derulate procedurile legale şi constituţionale.

"În calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor care are obligaţia de a prezenta moţiunea de cenzură în Birourile permanente reunite şi de a comunica guvernului, voi mai convoca o reuniune a Birourilor permanente reunite, după care voi comunica Guvernului, indiferent dacă va fi sau nu cvorum. Mă voi consulta cu colegii din Birurile permanente pentru a convoca la o oră potrivită, astfel încât să putem să avem cvorum şi să putem derula procedurile constituţionale şi legale", a spus Orban, la Palatul Parlamentului.

El a menţionat că Birourile permanente reunite vor decide data la care va fi citită moţiunea de cenzură în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului.

"Conform regulamentului, moţiunea trebuie citită în termen de cinci zile de la depunera ei, conform Constituţiei, evident că am obligaţia să informez guvernul, dar conform regulamentului şedinţelor comune se prevede clar în articolul 94 că am şi obligaţia de a prezenta Birourilor reunite moţiunea de cenzură şi ulterior să informez guvernul. Dacă nu se întrunesc statutar Birourile permanente reunite pentru a prezenta moţiunea şi a stabili calendarul moţiunii, voi informa guvernul (...)", a afirmat Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.