Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a creat un site dedicat uraganului Matthew

uragan

De la site specializat al agenţiei care furnizează hărţi armatei americane la o harta interactivă a rutelor de evacuare, autorităţile americane mobilizează puterea digitală pentru a ajuta oamenii să facă faţă devastatorului uragan Mathew. Agenţia aerospaţială americană de informaţii militare, NGA, a creat un site web dedicat uraganului (http://nga.maps.arcgis.com). Acesta reuneşte ''datele, produsele şi serviciile geospaţiale neclasificate pentru a ajuta guvernul american să răspundă la uragan', informează France Presse.

Intensitatea uraganului Matthew a fost ridicată joi dimineaţă la categoria 4, cu vânturi de 220 km / h. Acesta ar urma să lovească sud-estul Floridei şi să avanseze de-a lungul coastei până în Carolina de sud. Site-ul va recenza inundaţiile, pagubele, precum şi închideri de drumuri sau poduri, clădiri avariate, alunecări de teren sau locurile posibile de aterizare pentru elicopterele de salvare.

Departamentul transporturilor din Carolina de Sud a dezvoltat o hartă interactivă dedicată rutelor de evacuare, indicând unde se află acestea şi unde circulaţia a fost inversată. Aceasta recomandă să se conducă pe aceste drumuri "cu multă atenţie". Mai mult de doua milioane de americani au primit ordin de a-şi evacua locuinţele de pe coasta Atlanticului în perspectiva apropierii furtunii, care anterior a devastat Haiti, unde ultimul bilanţ indică cel puţin 108 morţi, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.