Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a decis avansarea în grad a zeci de militari români răniţi în teatrele de operaţii

Inquam Photos / Octav Ganea
mihai fifor

Zeci de militari români răniţi în teatrele de operaţii au fost avansaţi în grad în cadrul unei ceremonii care a avut loc marţi la sediul Ministerului Apărării Naţionale (MApN), se arată într-un comunicat de presă al MApN. Potrivit sursei citate, gradul următor a fost acordat unui număr de 75 de veterani militari în activitate, în rezervă şi în retragere, conform Agerpres.

"Avansarea în grad a reprezentat o nouă dovadă a recunoştinţei Armatei României faţă de modul în care şi-au îndeplinit misiunile acolo unde ţara i-a trimis", se precizează în comunicat.

Avansările au avut loc în prezenţa ministrului Apărării, Mihai Fifor, care le-a mulţumit militarilor pentru curaj şi spiritul de sacrificiu. "Fiecare dintre dumneavoastră (...) aţi răspuns chemării sub drapelul de luptă şi, prin vitejia, dragostea şi spiritul de sacrificiu probate în misiunile de luptă încredinţate, aţi demonstrat curaj şi determinare', a afirmat Fifor.

Tot marţi, cei 15 militari răniţi care au reprezentat România la jocurile 'Invictus Games' de la Toronto au fost premiaţi 'pentru forţa şi tăria de caracter de care au dat dovadă' şi 'pentru rezultatele deosebite obţinute'. 'Faptul că militarii răniţi au participat la această competiţie, în ciuda problemelor medicale pe care le au, şi, mai mult, au reuşit să câştige patru medalii pentru România, constituie un exemplu care încurajează mişcarea sportivă şi dezvoltă gândirea pozitivă în cadrul armatei şi al societăţii, în general. Poporul român are nevoie de astfel de modele de viaţă', a adăugat ministrul Apărării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.