Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a decis cine va fi preşedinte în Peru: Candidatul de dreapta şi-a recunoscut înfrângerea

peru

Candidata de dreapta la alegerile prezidenţiale din Peru, Keiko Fujimori, al cărui tată, fost preşedinte, se află în închisoare pentru crime împotriva umanităţii, şi-a recunoscut înfrângerea vineri, la cinci zile după un scrutin câştigat la limită de Pedro Pablo Kuczynski (centru-dreapta), informează AFP şi Reuters. "Acceptăm democratic rezultatele ONPE (autoritatea electorală), pentru că suntem o organizaţie politică serioasă şi pentru că eu respect poporul peruan", a declarat Keiko Fujimori.

Dar ea a amintit imediat viitorului preşedinte că va fi o opozantă puternică în timp ce partidul său Fuerza Popular va fi majoritar în parlament din 28 iulie, data la care "PPK" preia funcţia. Cu toate acestea, ea a adăugat că Kuczynski a câştigat cursa cu sprijinul unor "promotori ai urii" şi rezultatele oficiale ale alegerilor sunt "confuze", notează Reuters. Partidul ei a câştigat 73 din cele 130 de locuri în parlamentul unicameral la alegerile legislative din 10 aprilie, care au avut loc în acelaşi timp cu primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Favorită de luni de zile, Keiko Fujimori a fost trasă în jos de umbra lui Alberto, tatăl ei care a condus Peru între 1990 şi 2000, în prezent în vârstă de 77 de ani. El este amintit ca un pumn de fier în lupta contra gherilei comuniste Cărarea Luminoasă, în inima unui conflict intern ce a făcut 70.000 de morţi sau dispăruţi, notează France Presse, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.