Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a deschis procesul premierului macedonean, Zoran Zaev, acuzat de corupţie

ciocanel judecator

Procesul premierului macedonean, Zoran Zaev, acuzat că a luat mită circa 160.000 de euro în 2013, când era primar al unui oraş, a început marţi la un tribunal din Skopje după mai multe amânări, relatează AFP. Zoran Zaev (43 de ani), un social-democrat aflat la putere din iunie 2017, este învinuit că a perceput suma respectivă de la un om de afaceri local pentru a-l ajuta să achiziţioneze un teren municipal pentru construcţii la Strumica (sud-est), unde era primar. ''Vom dovedi că Zoran Zaev, în calitatea sa de primar în Strumica, a luat mită în 2013 şi că se face vinovat de acest fapt'', a declarat procuroarea Valentina Bislimovska, anunţă Agerpres.

Deschiderea procesului a fost în mod constant amânată de la începutul lui 2016. Zaev a denunţat ceea ce el a numit ''fabricarea unui act de acuzare cu intenţii răuvoitoare'', ce vizează, în opinia sa, ''să-l împiedice să facă politică''. ''Absurditatea acestei acuzaţii de mită va fi dovedită'', a declarat Zaev presei după audiere.

Parchetul contează pe o înregistrare video cu o cameră ascunsă în timpul conversaţiei lui Zaev cu oameni de afaceri. Avocatul premierului Zaev, Filip Medarski, contestă legalitatea acestei dovezi. ''Elementul crucial pentru a dovedi existenţa unei acţiuni infracţionale de care este acuzat Zaev ar fi o tranzacţie care, în acest caz, nu există'', a declarat Medarski. Zoran Zaev a explicat că i-a cerut omului de afaceri dacă poate să facă o donaţie pentru construirea unei biserici, şi nu mită.

Înregistrarea a fost difuzată în 2015 pe Youtube, în plină criză politică în Macedonia, când opoziţia, condusă în acea vreme de către Zaev, difuza înregistrări ce păreau că dezvăluie o corupţie masivă a puterii fostului premier Nikola Gruevski, care s-a aflat la guvernare timp de zece ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.