Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a DEVOALAT STRATEGIA ținută SECRETĂ: Cum ne-au făcut marile companii să FIM DEPENDENȚI de telefonul mobil

nytimes.com
app store apple

Putem sta ore în șir fără să mâncăm, să bem apă sau chiar să comunicăm cu cineva, însă am devenit obsedați de telefonul mobil. Studii noi arată că aplicațiile de pe telefon folosesc tipare psihilogice prin care ne devine imposibil să stăm departe de acest accesoriu. În multe dintre cazuri, date despre noi sunt colectate și folosite fără ca măcar să ni se ceară acordul sau să ni se explice cum vor fi folosite.

Un studiu din 2011 a constatat că unele aplicații ar putea încălca regulile de acces GPS ale Apple. Până de curând, producătorii de aplicații puteau accesa, de asemenea, numărul unic de identificare al unui utilizator fără permisiune, permițându-le să urmărească același utilizator între diferite aplicații, relatează The Telegraph.

Acest lucru a dezlănțuit o tehnică publicitară puternică care a ajutat multe aplicații mici să câștige un punct de sprijin, dar a creat o piață gri pentru datele de utilizare a smartphone-urilor, creând interese și obiceiuri ale utilizatorilor fără știrea unor giganți precum Facebook. Acum puteți crea un profil detaliat al utilizatorului. Aceste practici au exacerbat și utilizarea compulsivă a smartphone-urilor, deoarece toate informațiile noi colectate de aplicație au făcut ca utilizatorii să rămână mai ușor interesați de conținutul personalizat, scrie BlackNews.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.