Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a făcut igienizarea litoralului: Cantitatea impresionată de alge strânsă din staţiuni

Circa 2.400 de tone de alge au fost colectate de pe întreg litoralul turistic românesc, în perioada 20 mai - 13 iunie, de către Administraţia Bazinale de Apă (ABA) Dobrogea - Litoral, cea mai mare cantitate fiind consemnată în staţiunile 2 Mai, Olimp şi Mangalia, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Naţionale "Apele Române" (ANAR), , potrivit agerpres.ro.

Citește și: Demisie de răsunet! Cutremur pe scena politică

"Având în vedere faptul că operatorii economici care au închiriat sectoarele de plaje se vor confrunta pentru prima dată, în acest an, cu un flux mare de turişti, inspectorii bazinali de apă trebuie să verifice dacă sunt respectate prevederile legale şi cele contractuale. ABA Dobrogea - Litoral a adunat, în perioada 20 mai - 13 iunie, de la linia ţărmului, de pe întreg litoralul turistic românesc circa 2.400 de tone de alge. Până în prezent, în acest sezon estival, fenomenul de înflorire algală a înregistrat valori crescute în sudul Litoralului, fiind vorba despre staţiunile 2 Mai, Olimp, Mangalia, (tronsonul Olimp - Vama Veche), de unde au fost strânse 1.700 de tone de alge. Totodată, atât de pe tronsonul Agigea - Eforie - Costineşti, cât şi de pe tronsonul Năvodari - Mamaia - Constanţa s-au colectat 350 de tone de alge", se menţionează în comunicatul citat.

Citește și: A comis-o pentru prima dată de la condamnarea lui Dragnea! Ce a putut să zică Viorica Dăncilă

Potrivit ANAR, în toată perioada estivală, ABA Dobrogea - Litoral va monitoriza în permanenţă calitatea apei în zona litorală, precum şi respectarea normelor în vigoare de către administratorii plajelor, astfel încât turiştii să beneficieze de cele mai bune condiţii pentru petrecerea timpului liber.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.