Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a găsit vinovatul! Demitere la MAE după gafa incredibilă cu harta Franţei

În contextul vizitei ministrului german de externe la Bucureşti, ministrul Bogdan Aurescu i-a înmânat omologului său german o broşură pe a cărei copertă era harta României şi harta Franţei, aceasta din urmă acoperită de steagul Germaniei. Broşura, dedicată aniversării a 135 de ani de relaţii diplomatice între cele două state, a fost realizată de Agerpres.

În urma analizării modului în care s-a ajuns la acest "regretabil incident", ministrul Afacerilor Externe a decis eliberarea din funcţie a purtătorului de cuvânt al MAE, care a gestionat, în relaţia cu Agerpres, problematica materialului în cauză.

Potrivit unui comunicat MAE, purtătorul de cuvânt şi-a asumat responsabilitatea neverificării integrale a broşurii respective înainte de a-i fi prezentată şefului instituţiei spre a fi oferită oaspetelui german.

"MAE reaminteşte că broşura, în variantă tipărită, a fost predată de Agerpres la MAE în dimineaţa zilei de 9 martie a.c., în cursul derulării vizitei oficialului german la Bucureşti. MAE reaminteşte, de asemenea, că, ulterior semnalării către Agerpres a erorii de pe coperta materialului, Agerpres şi-a asumat public greşeala tehnică şi a cerut scuze pentru aceasta", se mai arată în comunicat.

Vezi şi: Gafa de la MAE: Purtătorul de cuvânt al PPE cere demisia ministrului Aurescu

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.