Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gafa de la MAE: Purtătorul de cuvânt al PPE cere demisia ministrului Aurescu

Ecourile gafe incredibile de la Ministerul de Externe nu se sting nici după două zile. Ministrul Bogdan Aurescu i-a înmânat omologului său german o broşură pe a cărei copertă era harta României şi harta Franţei, aceasta din urmă acoperită de steagul Germaniei.

Gafa ar aparţine oamenilor de la Agerpres, realizatorii broşurii, însă nimeni nu a observat că ar fi ceva în neregulă. Ministrul Aurescu a numit incidentul "o regretabilă eroare tehnică". La rândul său, Ministrul de Externe german i-a transmis omologului român că nu apreciază că situația în cauză este de natură să producă vreun efect sau să creeze vreo problemă în relațiile bilaterale, până la semnalarea acesteia de către omologul român ea nefiind remarcată.

Totuşi, după ce gafa a fost prezentată de presa din toată lumea, ministrului Aurescu i se cere demisia. Europarlamentarul PMP Siegfried Mureşan, purtător de cuvânt al PPE, îi solicită ministrului de Externe să-şi asume eroarea.

"Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, trebuie sa demisioneze ca urmare a plasarii steagului Germaniei pe harta Frantei. M-am gandit de ieri pana astazi daca ministrul Afacerilor Externe trebuie sa demisioneze intr-un asemenea caz. Sunt convins ca da! Ne-am facut de ras in toata lumea; lumea trebuie sa vada ca in Romania greselile au consecinte. Misiunea ministrului Afacerilor Externe este sa reprezinte bine tara in lume; ori incidentul cu pricina a fost exact opusul. Poate ministrul nu are o vina directa, dar, ca lider, trebuie sa iti asumi responsabilitatea pentru erorile organizatiei pe care o conduci. Declaratia mea nu este un atac politic la adresa ministrului Aurescu. Pur si simplu cred ca daca, in calitate de ministru al Afacerilor Externe, aduci prejudicii imaginii externe a tarii, trebuie sa demisionezi", scrie Siegfried Mureşan pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.