Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a gripat motorul Uber: probleme la nivel mondial

intelligenttransport.com
uber

Acţiunile Uber au scăzut marţi cu mai mult de 5%, după ce compania a raportat rezultatele financiare din trimestrul al doilea, care au ratat aşteptările analiştilor cu privire la venituri, dar au oferit previziuni optimiste, transmite CNBC, informează News.ro.

Profitul pe acţiune a fost de 18 cenţi, faţă de o pierdere de 1 cent aşteptată de analişti, potrivit datelor Refinitiv.

Compania a obţinut venituri de 9,23 miliarde de dolari faţă de 9,33 miliarde de dolari aşteptate de analişti. Veniturile trimestriale au crescut cu 14% faţă de acelaşi trimestru al anului trecut.

Uber a raportat un profit net de 394 de milioane de dolari, sau de 18 cenţi pe acţiune, în comparaţie cu o pierdere netă de 2,6 miliarde de dolari, sau de 1,33 de dolari pe acţiune, în acelaşi trimestru al anului trecut. Acesta include un beneficiu net de 386 de milioane de dolari din reevaluările investiţiilor în capitaluri proprii ale Uber.

Uber își propune să revină în forță

Într-o declaraţie pregătită, CEO-ul Dara Khosrowshahi a spus că compania de transport la cerere a atins două etape majore în timpul trimestrului: primul său trimestru cu flux de numerar liber de peste 1 miliard de dolari şi primul său profit operaţional GAAP.

El a adăugat într-un interviu acordat marţi „CNBC că Uber intenţionează să fie profitabilă în fiecare trimestru viitor.

”Ambele aceste repere au fost atinse printr-o combinaţie de execuţie disciplinată, audienţă record şi angajament puternic”, a spus Khosrowshahi în declaraţie.

Khosrowshahi a declarat, în timpul  discuţiei trimestriale cu investitorii de marţi, că directorul financiar Nelson Chai va părăsi compania în ianuarie 2024. Chai este CFO al Uber din 2018 şi a ajutat compania să devină publică în 2019. Uber a spus că a lansat o căutare pentru succesorul său.

Uber a raportat un EBITDA ajustat de 916 milioane de dolari, în creştere cu 152% faţă de anul trecut.

Rezervările brute pentru trimestrul s-au ridicat la 33,6 miliarde de dolari, în creştere cu 16% faţă de an.

Pentru al treilea trimestru al anului 2023, Uber a declarat că se aşteaptă să raporteze rezervări brute cuprinse între 34 de miliarde de dolari şi 35 de miliarde de dolari şi un EBITDA ajustat între 975 de milioane de dolari şi 1,025 de miliarde de dolari, ambele depăşind aşteptările analiştilor, potrivit StreetAccount.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.