Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a început semnarea contractelor cu aplicanţii la Start-Up Nation: Care sunt 'primii serviţi'

www.aippimm.ro
start-up nation

Lista cu beneficiarii selectaţi în programul Start-Up Nation a fost publicată pe site Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, dar trebuie să treacă perioada de contestaţii pentru a putea începe semnarea contractelor, a declarat, joi, ministrul de resort, Ştefan-Radu Oprea, potrivit agerpres.ro.

"Lista celor care au fost selectaţi în programul Start-Up Nation a fost publicată pe site ministerului şi aşteptăm contestaţiile, pentru că este un termen pentru cei care consideră că au fost nedreptăţiţi sau au avut o interpretare eronată a documentelor pe care le-au depus. Trebuie să fie acest timp pentru contestaţii, două săptămâni, să rămână lista definitivă şi apoi să înceapă într-un ritm foarte solid semnarea de contracte. Deja am început semnarea de contracte cu cei ce se află în poziţii până în 200, apoi până în 300, unde nu era evident niciun dubiu, pentru că erau deja admişi", a spus Oprea.

Citește și: Rareș Bogdan iese la atac:’Demisionați,vă rog! Ce ziceți, aveți curaj?’

El a precizat că imediat după semnarea contractelor aplicanţii pot opta fie pentru creditul punte oferit de una dintre cele trei bănci partenere, CEC, BCR şi Banca Transilvania, fie, dacă pot atrage alte resurse financiare, pot merge direct la agenţia regională pentru decont final.

"În ediţia din 2017 au fost companii care au reuşit decontarea în două luni de zile. Dacă în 2017, când eram în pionierat şi noi şi ei, am reuşit lucrul acesta, mă aştept să meargă mult mai uşor pentru că am simplificat programul, este cunoscut, există încredere în program şi deja sunt pregătiţi din experienţa celor care sunt deja antreprenori prin Start-up Nation, cum pot să deconteze mult mai uşor. Şi băncile s-au pregătit foarte bine", a adăugat Oprea.

Citește și: PSD impune condiții! Cum ar putea accepta Pactul politic propus de Iohannis: Doar așa vom susține!

Lista aplicanţilor admişi de principiu la finanţare la ediţia a doua a programului Start-Up Nation 2018, precum şi lista aplicanţilor respinşi la finanţare au fost publicate luni, 3 iunie de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA), pe site-ul www.aippimm.ro.

Aplicanţii urmează să primească pe adresele de corespondenţă scrisorile de acceptare de principiu la finanţare, precum şi scrisorile de respingere cu motivele care au condus la această decizie, informa MMACA într-un comunicat.

Aplicanţii care primesc scrisoarea de respingere pot depune contestaţie în termen de 5 zile calendaristice de la data transmiterii actului administrativ pe adresa Agenţiei regionale pentru IMM, Atragere de Investiţii şi Promovare Export. Actul administrativ de respingere se referă la neîndeplinirea condiţiilor din punct de vedere administrativ şi al eligibilităţii, veridicităţii şi conformităţii celor înscrise în Planul de afaceri online cu documentele justificative depuse.

Aplicanţii declaraţi acceptaţi de principiu la finanţare şi în limita bugetului alocat vor fi contactaţi de echipele agenţiei regionale de care aparţin pentru a fi programaţi la semnarea acordului de finanţare, a completat MMACA.

Citește și: Luptă acerbă la vârful PNL: Rareș Bogdan simte nevoia să aibă reflectoarele asupra lui.Un partid cu doi lideri înseamnă conflicte interne

În prezent, un număr de 7.250 de companii sunt active în urma derulării programului guvernamental Start-Up Nation. Anul trecut, au fost 12.000 de aplicanţi, fiind încheiate 8.444 contracte, însă companii active active sunt 7.250.

Statul îşi propune să finanţeze 10.000 de firme prin acest program. Alocaţia financiară nerambursabilă, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societăţile neplătitoare) aferente proiectului.

Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societăţile înfiinţate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producţiei, industriilor creative, serviciilor şi comerţului. Pentru a participa la program, societăţile trebuie să creeze cel puţin un loc de muncă cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată şi să menţină locul de muncă ocupat cel puţin doi ani după finalizarea implementării proiectului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.