Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a încheiat etapa de autorecenzare a Recensământului Populației și Locuințelor, iar românii au trimis peste 11 milioane de chestionare

Tudorel Andrei

Peste 11 milioane de chestionare au fost transmise în etapa de autorecenzare din cadrul Recensământului Populației și Locuințelor. În cele 11 săptămâni de recensământ complet digitalizat, Institutul Național de Statistică a stabilit o premieră absolută: România este țara din UE care a înregistrat cel mai mare număr de chestionare primite de la populație la prima etapă de autorecenzare.

”Participarea a fost peste așteptările noastre, ținând cont că gradul de autorecenzare a depășit 50%. Este o premieră pentru România, mai ales că acest recensământ este complet digitalizat. Din 31 mai, începe ultima etapă a recensământului, cea cu recenzori, în care se face intrarea în teren și interviurile se vor face față în față. Recenzorii nu vor avea chestionare pe hârtie, ci ele vor fi completate pe tablete.

Recenzorii vor intra doar în acele locuințe în care nu s-a efectuat autorecenzarea sau unde chestionarele trimise în etapa de autorecenzare nu au fost validate din cauza datelor incomplete sau eronate. Recenzorii vor putea fi identificați în baza unei legitimații și a tabletei.

Această ultimă etapă este extrem de importantă pentru că trebuie să recenzăm toate locuințele și persoanele care nu au fost recenzate în prima perioadă a recensământului dedicat interacțiunii cu persoanele. Avem la dispoziție suficient timp, până pe 17 iulie, în care suntem convinși că vom colecta date pentru un recensământ cum nu a mai fost în România.”, a spus, în exclusivitatea pentru STIRIPESURSE.RO, Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.