Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a încheiat INFOMATRIX 2016

infomatrix

8 aprilie 2016, la UNIVERSITATEA EUROPEI DE SUD-EST LUMINA—Șoseaua Colentina, nr. 64 B, a avut loc cea de-a XIV-a ediție a concursului internațional de proiecte—INFOMATRIX 2016 (etapa națională), concurs organizat în colaborare cu Ministerul Educației Naționale. 

INFOMATRIX se adresează elevilor de liceu care  intră în competiție la una dintre următoarele categorii: "Computer Art", "Hardware Control", "Programming", "Short Movie" și "Robotics".
Mai mult decât atât, scopul nostru este an de an de a motiva tinerii pentru ca participarea lor să devină proactivă și să le trezească interesul pentru realizarea propriilor proiecte și soluții pentru viitor.

Este cunoscut că în fiecare an companiile în domeniu urmăresc evoluția participanților și chiar se arată interesate de achiziția unor proiecte realizate de elevi și studenți.

La ediția națională din acest an a INFOMATRIX au fost înscrise 219 de proiecte ale elevilor români pasionați de IT.Cele mai bune proiecte, selecționate de un juriu specializat, vor reprezenta România la faza internațională care va avea loc tot la București, in luna mai 2016.

Roboti in miniatura, animatii 3D sau aplicatii software – acestea sunt doar cateva dintre proiectele inscrise la Infomatrix in acest an. Cei 300 de participanti din peste 70 de licee din tara au imbinat creativitatea cu abilitatile tehnice, pentru a realiza cele mai surprinzatoare proiecte.

 

Decernarea premiilor a avut loc in seara de 8 aprilie  in Aula Magna Universitatii Europei de Sud-Est Lumina unde participantii au venit insotiti de profesori si parinti.

Domnul Presedinte al Universitatii Europei de Sud-Est Lumina Prof.Dr.Huseyin Padem ia felicitat pe toti participantii la concurs ,pe profesori si pe toti cei care au participat la buna desfasurare a concursului.

Premiile au fost acordate de domnul deputat Varujan Pambuccian ,de domnul inspector Felix Goldbach (ISMB) si de membrii ai juriului.

INFOMATRIX este o competiție internatională organizată anual în România, începând cu anul 2003, de Fundația Lumina Instituții de Învățământ , fiind inițiată pentru a permite celor mai buni elevi si studenți din domeniul IT să se cunoască și să facă schimb de idei prin prezentarea de proiecte IT&C.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.