Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a încheiat protestul de la Curtea de Apel Bucureşti organizat de magistraţi

Inquam protest magistrati

Protestul de la Palatul de Justiţie organizat luni după-amiază de judecători şi procurori de la mai multe instanţe şi parchete din ţară s-a încheiat. Manifestarea, desfăşurată în linişte, a durat circa o oră şi a reunit în jur de 700 de magistraţi, care au stat numai pe treptele Palatului de Justiţie.

Protestatarii au purtat în mâini foi cu prevederi din Legile Justiţiei, dar şi cu jurământul de magistrat. Unii au aprins lanternele telefoanelor mobile. Peste stradă au fost câţiva protestatari din grupul 'Rezist' care au strigat "Justiţie!", dar nu s-au alăturat magistraţilor.

Pe toată durata protestului, maşinile care au trecut prin zonă au claxonat. La final, toată lumea a aplaudat. În câteva minute, spaţiul din faţa Palatului de Justiţie s-a golit. Manifestarea s-a desfăşurat fără incidente. La faţa locului au fost jandarmi, conform Agerpres.

Procurorul Antonia Diaconu, prezentă la protest, a afirmat că parlamentarii ar trebui să ţină cont de ce spun magistraţii, dar şi de opinia oamenilor de rând. Ea a motivat ieşirea în stradă prin aceea că îşi doreşte ca magistraţii să fie lăsaţi să îşi facă treaba nestingheriţi. Întrebată ce va face dacă legile vor fi adoptate, Antonia Diaconu a răspuns: "Noi sperăm să nu fie adoptate, pentru că tocmai de asta am ajuns aici. După cum bine ştiţi, nu cred că după Revoluţie a mai fost vreun protest al magistraţilor. Deci, pentru asta am ajuns aici, pentru că sperăm că cei care au acum posibilitatea să ne asculte pe noi şi pe cetăţeni să facă în aşa fel încât lucrurile să intre pe făgaşul normal".

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.