Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a întors roata. Fermierii polonezi denunță comerțul ilegal cu cartofi mai ieftini aduși din România

Pinterest
cartofi saci

După ce ani întregi fermierii români acuzau comerțul ilegal cu diverse produse agricole din Polonia unde acestea erau mai ieftine, acum roata s-a întors.

Fermierii polonezi denunță comerțul ilegal cu cartofi mai ieftini aduși din România. Cartofi românești etichetați în piețe ca fiind produși de fermierii polonezi, subiect de discuții aprinse în Polonia. Un important lider din agricultura poloneză acuză că este distrusă siguranța alimentară a țării prin practici ilegale de etichetare.

Patronatul polonez din agricultură Agrounia acuză un “comerț ilegal” cu cartofi românești în piețele din Polonia, potrivit profit.ro. Cartofii românești, mai ieftini, sunt ambalați ca produs local din Polonia. Liderulul asociației, Michał Kołodziejczak, susține că există cartofi vânduți în piețe, care sunt etichetați ca provenind de la fermieri locali, însă în realitate legumele ar fi importate din România.

”Intermediarii cumpără cartofi din România, care sunt ceva mai ieftini. Apoi îi pun în saci polonezi și îi vând ca fiind polonezi. Ei vând la prețuri din Polonia, astfel încât au o marjă mai mare. Sunt escroci ordinari, ce profită de polonezii obișnuiți care vor să cumpere alimentele noastre poloneze”, a menționat liderul asociației Agrpunia, Michał Kołodziejczak, după o vizită la o piață angro din Cracovia, citat de mass-media poloneză și de AgroIntel.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.