Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a lămurit 'enigma' avionului ucrainean care a aterizat în Republica Moldova: Nu are nimic cu MIG-urile

deschide.md
aeroport marculesti moldova

Agenția Proprietății Publice vine cu date suplimentare privind avionul din Ucraina care a aterizat la Mărculești. Reprezentanții APP precizează că acesta a efectuat un zbor tehnic și nu a preluat niciun fel de echipament militar. Mai mult, potrivit lui Nicolae Clichici, administratorul Aeroportului Internațional Mărculești, o companie cu adresa juridică în Elveția are la parcare de doi ani la Mărculești două aeronave de tip AN 74 K. Respectiv zborul de deservire tehnică a fost coordonat cu toate autoritățile responsabile – Autoritatea Aeronautică Civilă, MoldATSA, Serviciul Vamal, Ministerul Apărării, conform deschide.md.

Avionul ucrainean care a ajuns în R.Moldova din Ujgorod nu are nimic cu transportarea pieselor de schimb pentru avioanele de luptă MIG-29, așa cum se vehiculează în spațiul public. Declarația aparține directorului general al Agenției Proprietății Publice, Eugeniu Cozonac.

Contactat de reporterul Deschide.MD, șeful APP a precizat că avionul aparține unei companii ucrainene care deține în proprietate și alte două avioane AN-74, parcate pe Aeroportul din Marculești pe parcursul ultimelor doi ani.

„Acum, această companie se pregătește să trimită aceste avioane într-o misiune peste hotare. Respectiv, avionul care a aterizat a adus echipament tehnic, vinci pentru efectuarea unor lucrări tehnice de pregătire a avioanelor pentru acea misiune. Nu are nimic cu MIG-uri sau transportarea pieselor de schimb”, a declarat demnitarul.

Purtătorul de cuvânt al Autorității Aeronautice Civile, Irina Bodolica, ne-a declarat că zborul aeronavei din Ucraina a fost autorizat de AAC. Ulterior, avionul ar urma să plece spre Slovenia.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.