Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a prăbușit una dintre cele mai frumoase cascade din România: turiștii făceau baie chiar în acel loc/ VIDEO

cascada clocota

Una dintre cele mai frumoase cascade din lume, Cascada Clocota din Geoagiu Băi s-a prăbușit. Jumătate din peretele cascadei cu ape termale a căzut fix în locul unde turiștii făceau baie de obicei. Din fericire, la momentul prăbușirii, niciun om nu se afla în preajmă.

Luni dimineața, o parte din versantul cascadei s-a surpat, iar bucăți de rocă de câteva sute de kilograme, amestecate cu trunchiuri de copaci, au căzut în gol, peste treptele de la poalele cascadei, chiar în locul ocupat adesea de turiștii care vin să își facă fotografii sau să se scalde aici, informează ZiarulHunedoreanului.

„S-a prăbușit din senin, dar, din fericire, nu a fost nimeni rănit. Este un fenomen natural, dar care putea avea urmări mai grave. Unii turiști se așază sub cascadă. Eu le-am mai atras atenția că este periculos și că nu ar trebui să fie acolo, dar unii nu ascultă și chiar devin recalcitranți”, a afirmat ghidul turistic Claudiu Șimonați din stațiunea Geoagiu Băi.

Rocile prăbușite sunt bucăți de piatră cu calciu și travertin care se formează atunci când apele termale aduc depuneri. Unele dintre aceste formațiuni cresc în jurul rădăcinilor copacilor, sub izvoarele Clocotei. În timp, a precizat ghidul, apa va schimba aspectul cascadei Clocota.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.