Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a rupt lanțul de iubire! PSD Constanţa va avea candidat propriu la Consiliul Județean și nu îl va susţine pe liberalul Mihai Lupu

felix stroe

S-a rupt lanțul de iubire! PSD Constanţa va avea candidat propriu la Consiliul Județean și nu îl va susţine pe liberalul Mihai Lupu

Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Constanţa, Felix Stroe, a afirmat, vineri, că partidul va avea propriul candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean, varianta susţinerii actualului preşedinte, liberalul Mihai Lupu, nefiind luată ”niciodată” în calcul.

Felix Stroe a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, dacă PSD Constanţa îl va susţine pe Mihai Lupu pentru un nou mandat în fruntea Consilului Judeţean Constanţa.

“Niciodată nu s-a luat în calcul în vreo structură de conducere a PSD Constanţa această posibilitate. Nici în Biroul Permanent Judeţean, nici în Consiliul Politic Judeţean. PSD Constanţa are foarte mulţi membri de valoare, oameni devotaţi partidului, care şi-au desfăşurat şi îşi desfăşoară activitatea politică în partid de ani şi ani de zile. Cu siguranţă, pentru toate funcţiile administrative, inclusiv pentru funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean vom avea un candidat propriu provenit din PSD Constanţa”, a afirmat Felix Stroe.

El a precizat că toţi candidaţii PSD Constanţa vor fi desemnaţi în urma unor sondaje de opinie.

“Pentru toate funcţiile, inclusiv pentru funcţia de preşedinte de Consiliu Judeţean, sigur că avem mulţi colegi foarte buni, care îşi doresc. Personal i-am încurajat pe toţi colegii care îşi doresc să îşi facă publicitate, să spună pentru ce îşi doresc, ce îi recomandă. Cum îl vom desemna pe candidat? Îl vom desemna în urma unui proces sociologic de evaluare, un sondaj de opinie, poate mai multe şi cel care va fi cel mai bine situat acela va fi candidatul”, a explicat preşedintele PSD Constanţa.

El a adăugat că aceste sondaje vor fi făcute în primul trimestru din 2024.

Felix Stroe a mai fost întrebat ce relaţie are cu Mihai Lupu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.

“Relaţia mea cu domnul Mihai Lupu este pur instituţională. M-am întâlnitcu domnul Mihai Lupu de trei sau patru ori doar în clădirea Consiliului Judeţean, unde m-am dus să susţin probleme din comunele şi oraşele gestionate de primarii PSD. Niciodată nu m-am întâlnit cu domnul Mihai Lupu la vreo cafenea, la restaurant sau la zile de naştere. Este o relaţie corectă, instituţională, pentru că trebuie să o avem”, a afirmat liderul PSD Constanţa.

Felix Stroe a mai declarat că nu intenţionează să candideze la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa.

Preşedintele PNL Constanţa, Bogdan Huţucă, l-a acuzat pe Mihai Lupu că negociază cu AUR şi PSD pentru susţinerea unui nou mandat în fruntea CJ Constanţa.

Mihai Lupu a fost ales în 2020 preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa din partea PNL, dar acestuia i-a fost retrasă susţinerea politică în vara anului trecut, după ce DNA începuse cercetarea sa pentru luare de mită, dar acuzaţia a fost clasată în această lună.

Bogdan Huţucă a afirmat că decizia de retragere a sprijinului politic pentru Mihai Lupu a venit inclusiv de la Bucureşti pentru că acesta negociază cu AUR şi PSD susţinerea pentru un nou mandat.

”Mihai Lupu a ales să devină pesedist. Noi ştiam că Mihai «colindă» de ceva timp pe la AUR şi pe la PSD. În eventualitatea în care îi şi deschid uşa, îi urez sărbători fericite alături de familia PSD. Decizia PNL de retragere a sprijinului politic pentru Mihai Lupu a venit, inclusiv de la Bucureşti, după ce toată lumea ştia deja că Mihai Lupu negociază cu AUR şi PSD susţinerea pentru un nou mandat. Este greşită teorema lui Lupu, care spune că dosarele penale în care a fost acuzat reprezintă cauza despărţirii sale de PNL. Noi am respectat prezumpţia de nevinovăţie şi chiar asta am declarat atunci”, a declarat Bogdan Huţucă, preşedintele Filialei PNL Constanţa.

Mihai Lupu a declarat că doreşte să candideze pentru un nou mandat în fruntea CJ Constanţa.

“A spus că m-am înscris la AUR, acum văd că spune că sunt la PSD. Nu ştiu ce va rezerva timpul. Va trebui să rezolvăm problemele acestui judeţ. Partidele care vor să dezvolte judeţul vor veni lângă mine, care nu, votează împotrivă şi blocăm judeţul. Sunt foarte hotărât să merg mai departe. (...) Partidul meu astăzi este judeţul Constanţa, oamenii acestui judeţ. Acesta este partidul meu. E cel mai mare partid. Dacă voi avea un partid care va achiesa la proiectele mele, cu siguranţă voi fi lângă el şi vom merge mai departe să dezvoltăm judeţul ăsta”, a mai transmis Mihai Lupu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.