Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a schimbat garda la Serviciul de Informații Externe: CSAT a numit conducerea operativă a Serviciului

demisie

Consiliul Suprem de Apărare al Țării i-a numit, pe 25 mai, pe șefii operativi ai Serviciului de Informații Externe. În funcția de prim adjunct al directorului SIE a fost numit general-locotenent Eugen Mihail Nedelcu, iar în funcția de adjunct general de brigadă Ioan-Octavian Brița.

Citește și: PNL taie în carne vie: 12 consilieri locali, EXCLUȘI din partid pentru BLAT la europarlamentare

”General-locotenent EUGEN-MIHAIL NEDELCU

General-locotenent Eugen-Mihail NEDELCU, 53 ani, este prim adjunct al directorului SIE, șef al Directoratului de Informații, Operațiuni și Analize Strategice, numit în funcție prin Hotărârea Consiliului Suprem de Apărare a Țării nr. 49 din 25.06.2019.

A obținut licența la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, în specializarea Drept și a absolvit cursuri postuniversitare în cadrul Universității București – Facultatea de jurnalism și științele comunicării și în cadrul Universității Naționale de Apărare – Colegiul Național de Apărare.

Încadrat în Serviciul de Informații Externe din anul 1994, a desfășurat și coordonat activități operative pe linie de intelligence, antiterorism, combaterea criminalității organizate, operațiuni speciale și protecție internă, contribuind activ la dezvoltarea parteneriatelor strategice și consolidarea profilului Serviciului în Comunitatea informativă euroatlantică.

A executat misiuni în străinătate - temporare și de lungă durată, iar în țară a ocupat următoarele funcții manageriale în domeniul operativ: șef birou, locțiitor șef direcție și șef direcție generală.

Pentru rezultatele obținute, a fost recompensat cu înaintări în grad - înainte de termen și în mod excepțional, și decorat cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Comandor și Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, cu însemne pentru militari.

Este căsătorit și are doi copii.

General de brigadă IOAN-OCTAVIAN BRIȚA

General de brigadă Ioan-Octavian BRIȚA, 49 ani, este adjunct al directorului SIE, șef al Directoratului de Resurse, numit în funcție prin Hotărârea Consiliului Suprem de Apărare a Țării nr. 49 din 25.06.2019.

A obținut licența la Universitatea Politehnică București, în specializarea Electrotehnică și a absolvit cursuri postuniversitare în cadrul Universității București – Facultatea de jurnalism și științele comunicării.

Încadrat în Serviciul de Informații Externe din anul 1995, a desfășurat și coordonat activități operative pe linie de intelligence și a contribuit activ la dezvoltarea și consolidarea parteneriatelor Serviciului pe linie de cooperare externă.

A executat misiuni în străinătate - temporare și de lungă durată, iar în țară a ocupat următoarele funcții manageriale în domeniul operativ: locțiitor șef direcție, șef direcție și șef direcție generală.

Pentru rezultatele obținute, a fost recompensat cu înaintări în grad, înainte de termen, și decorat cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler, Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler și Ordinul „Bărbăție și Credință” în grad de Comandor, cu însemne pentru militari.

Este căsătorit și are doi copii.”, se arată pe site-ul SIE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.