Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a stabilit - Care este cea mai bună Universitate din România

universitatea

Universitatea ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca ocupă primul loc în Metarankingul Universitar, clasament care stabileşte ierarhia universităţilor din România în funcţie de performanţele individuale din topurile internaţionale ale instituţiilor de învăţământ superior, informează mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de UBB, Metarankingul Universitar 2018 utilizează o metodologia propusă de un grup de experți, având rolul de a reuni într-un sistem unitar diversele sisteme de clasificare internațională a universităților.

“UBB Cluj-Napoca ocupă, pentru al treilea an consecutiv, primul loc în Metarankingul Universitar realizat de asociația Ad Astra a Cercetătorilor Români, clasament care stabileşte ierarhia universităţilor din România în funcţie de performanţele individuale din topurile internaţionale ale instituţiilor de învăţământ superior. Metarankingul Universitar 2018 utilizează metodologia propusă de membrii High Level Experts Group numiţi în anul 2016 de ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării, având rolul de a reuni riguros, într-un sistem unitar, diversele sisteme de clasificare internațională a universităților (rankinguri), pentru a avea o imagine mai robustă și comprehensivă asupra performanței universitare”, se arată în comunicat.

Citește și: SONDAJ Avangarde - Cei mai iubiți oameni de televiziune: surprize în preferințele românilor

Prorectorul cu cercetarea al UBB Cluj-Napoca, Daniel David, susține că universitatea clujeană are o tradiție veche, bine ancorată european și internațional, manifestându-se ca o instituție de învățământ superior reper pentru Transilvania și România.

„Ne bucură această poziționare la interfața celor două Centenare pe care le sărbătorim la UBB, Centenarul Marii Unirii (2018) și Centenarul Universității Românești în UBB (2019). După Marea Unire, vechiul regat a investit cele mai bune resurse academice pe care le avea pentru a crea la Cluj o universitate românească a cărei menire era să se ridice la înălțimea tradiției universitare clujene. Iată că, astăzi, UBB reprezintă cu cinste România în aria academică internațională, cu statutul de universitate internațională cu excelență în predare și cercetare”, a spus David.

Metarankingul Universitar a demarat în 2016, sub auspiciile Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, iar din 2017 se derulează sub auspiciile Asociației Ad-Astra a Cercetătorilor Români.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.