Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a stabilit strategia pe care se va miza în MAI: Care sunt cele două componente enunțate de Carmen Dan / VIDEO

Inquam Photos / Octav Ganea
protest polițiști martie

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, joi, la Târgu Mureş, că anticiparea şi prevenirea vor fi componente de bază în viitoarele strategii ale MAI, iar schimbarea de paradigmă va fi prezentată în perioada următoare.

'Noi avem o strategie pe termen mediu şi lung şi, nu mă feresc să spun, nu am găsit când am venit în Ministerul de Interne o astfel de concepţie, nici măcar o strategie în ceea ce priveşte politica de resurse umane. Iată unde am ajuns. Pentru că nu a existat o viziune managerială din acest punct de vedere eu mi-am dorit să avem o concepţie. O să vedeţi în perioada următoare, pentru că o să prezentăm această schimbare de paradigmă, care înseamnă că noi nu trebuie să fim pregătiţi să reacţionăm doar atunci când se întâmplă lucruri şi fapte, ci noi trebuie să le anticipăm şi să le prevenim. Mi se pare mult mai constructiv să abordăm aşa genul specific de activitate pe care îl desfăşurăm', a arătat ministrul.

Citește și: Import de la România Tv! Cine va avea emisiune la Antena 3

Carmen Dan a spus că în cadrul MAI există o gândire în ceea ce priveşte acoperirea deficitului de personal în aşa fel încât în aproximativ 4 ani să se ajungă la acoperirea acestui deficit.

'Îmi doresc ca la sfârşitul anului 2019 să vă anunţ că am adus în sistem aproximativ 15.000 de salariaţi. Este nevoie de angajaţi, este nevoie de poliţişti, este nevoie de jandarmi, de pompieri', a precizat Dan.

Citește și: Guvernul Tudose lovește în producătorii de apă minerală! Ce schimbări majore a făcut

În privinţa pensionărilor, ministrul susţine că a fost 'o altă măsură luată fără cap şi fără minte' şi că există o prevedere în Statutul poliţistului care se referă la Legea pensiilor militare, care, ca primă măsură, va fi abrogată, în aşa fel încât să nu mai existe această posibilitate.

Citește și: Bucureștenii primesc o lovitură strașnică! Ce nouă taxă vor fi obligați să plătească

'Fiindcă am căzut cu toţii de acord că nu este nici firesc, nici normal, nici moral să ai pensie mai mare decât salariul. Şi la vârsta de pensionare, în sensul că vom opri această practică. Acum avem ieşiţi din sistem 5.000 de oameni, vom afla cifra exactă la 15 septembrie, când vom trage linie, dar eu cred că sunt mult mai puţini decât anul trecut', a conchis Carmen Dan.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.