Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

S-a TERMINAT: Anunțul Hexi Pharma după ce a fost prinsă cu dezinfectanții diluați

spital

Compania Hexi Pharma prezintă scuze în urma rezultatelor anunțate astăzi de Guvern. Analizele făcute de ICECHIM asupra unor produse biocide de la Hexi Pharma arată diferențe mari de concentrații între valoarea declarată și cea constatată în laborator. Sunt 14 produse analizate şi recomandarea imperativă a Ministerului Sănătăţii este ca acestea să fie retrase de pe piaţă în cel mult zece zile. Compania Hexi Pharma a fost amendată cu 40.000 de lei iar în perioada următoare vor fi făcute analize şi substanţelor celorlalţi producători.

Iată comunicatul companiei:

„Hexi Pharma își cere scuze.

În urma rezultatelor anunțate astăzi, Hexi Pharma își cere scuze, public, atât medicilor și personalului medical cât și tuturor persoanelor care au fost sau ar fi putut fi afectate de aceste neconformități.

Citește și: O fostă prezentatoare de știri de la Antena 1, șantajată de fostul iubit cu poze cu ea goală: Ce fotografii a publicat / FOTO

În numele tuturor angajaților Hexi Pharma, ne dorim ca vinovații să fie găsiți cât mai repede.

Toate produsele vor fi retrase în cel mai scurt timp, fabrica și firma și-au încetat deja activitatea și au demarat de ieri procedurile legale pentru închidere.

De asemenea, ne cerem scuze către mass media dar, ca urmare a începerii procedurilor de urmărire penală, începând de ieri ni s-a interzis să mai dăm declarații în presă.”

Citește și: Acest număr ESTE INTERZIS în America: Iată motivul / VIDEO

Potrivit analizelor făcute de ICECHIM, la clorură de amoniu, valoarea declarată era 15%, iar cea măsurată – 5,18%. La un produs cu iod, valoarea declarată era 10%, cea măsurată – 7,41%. La Glutaraldehidă, valoarea declarată era 12%, iar cea declarată – 1,23%, a spus dr. Victor Strâmbu, secretar de stat în Ministerul Sănătății. Este vorba despre biocide produse de compania Hexi Pharma.

De altfel, administratorul Hexi Pharma a cerut astăzi Tribunalului Bucureşti intrarea companiei în insolvență, iar angajaţii ar fi fost notificaţi cu privire la încetarea contractului de muncă. Decizia a fost luată după ce patronul companiei, Dan Condrea, a fost audiat la Parchetul General în dosarul dezinfectanților. Tot la Parchetul General a ajuns astăzi și directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.